CHP'DEN SARAYA BURHAN KUZU SORUSU!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,İranlı Uyuşturucu Baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği iddia edilen AKP Eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu daha önce Zindaşti’yi tanımadığını söylerken, birlikte yemek yerken çekilmiş fotoğraflarının basına yansıması akabinde uyuşturucu baronu Zindaşti’nin vatandaşlık işlemlerinin kolaylaştırılmasına aracılık ettiğini kabul etmesi ile ilgili olarak bir açıklama yapılacak mıdır?

Vekil Haberleri 14.03.2019, 12:47 14.03.2019, 12:47
CHP'DEN SARAYA BURHAN KUZU SORUSU!

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU

İstanbul Milletvekili

 

5 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yanıtlanması istemiyle vermiş olduğum 7/5260 Esas Numaralı Yazılı Soru Önergesinde, İranlı Uyuşturucu Baronu Naci Şerif Zindaşti'nin serbest bırakılması sürecine ilişkin sorulan sorulara yanıt verilmemiştir.

Bahse konu yazılı soru önergesinde, 'En büyük yabancı uyuşturucu baronlarından biri olduğu belirtilen ve “Suç örgütü yönetmek ve tasarlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklanan İranlı Naci Şerif Zindaşti’nin 20 Ekim günü tahliye edildiği haberleri basına yansımıştır. 5 aylık tutukluğunun ardından tahliye edilmesinin ertesi günü tekrar yakalama kararı çıkarılan Zindaşti’nin serbest bırakılmasında AKP’li Eski milletvekili olduğu iddiaları da basına yansıyan haberler arasındadır.' ifadeleri yer alırken; ayrıca' Söz konusu iddialar nedeniyle yakalanmasının ardından; İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi tarafından Naci Şerif Zindaşti’nin aniden tahliye edilmesinin gerekçesi nedir?, Tahliyenin ardından HSK’nın açtığı soruşturmada Hakim, “İktidar partisinden eski milletvekili beni sürekli arayarak bu şahsın mutlaka tahliye edilmesi gerektiği yönünde telkinde ve baskıda bulundu. Devletin bu konuda bir duyarlılığı olduğunu belirtti” ifadesi göz önünde bulundurulduğunda, soruşturmada bahsi geçen Milletvekili kimdir?, Uyuşturucu baronu ile ilişkisi bulunan söz konusu Eski Milletvekilinin AKP’li olduğu iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, Eski Milletvekili ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa, güncel akıbeti nedir?' sorularına da yanıt aranmıştır.

Bu bağlamda;

1.İranlı Uyuşturucu Baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği iddia edilen AKP Eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu daha önce Zindaşti’yi tanımadığını söylerken, birlikte yemek yerken çekilmiş fotoğraflarının basına yansıması akabinde uyuşturucu baronu Zindaşti’nin vatandaşlık işlemlerinin kolaylaştırılmasına aracılık ettiğini kabul etmesi ile ilgili olarak bir açıklama yapılacak mıdır?

2.Basına yansıyan fotoğraftan sonra, Zindaşti’nin salıverilmesine neden olan süreç içindeki soru işaretlerinin giderilerek sürecin aydınlatılması için gerekli yasal işlemler başlatılacak mıdır?

3.Bir uyuşturucu baronunun salınıverilmesi için AKP'li Eski bir Milletvekilinin aracılık ettiği iddiaları ve HSK’nin soruşturmasının ardından tahliye kararını veren İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan’ın görev yerinin değiştirilmesi ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı tarafından kamuoyuna bir açıklama yapılacak mıdır?

4.Konu ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, akıbeti nedir?

Yorumlar (0)