CHP'DEN HUKUK DIŞI DANIŞMANLIK BÜROLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, adliye binalarının çevrelerinde avukat olmadığı halde hukuk danışmanlığı adı altında faaliyet yürüten kişi ve ofislerle ilgili kanun teklifi verdi.

Vekil Haberleri 28.11.2018, 10:47 28.11.2018, 10:47
CHP'DEN HUKUK DIŞI DANIŞMANLIK BÜROLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ

 Antmen,  verdiği kanun teklifinde, bu kişi ve ofislerin 1136 sayılı Avukatlık Kanununa aykırı hareket ettiklerini ve birçok vatandaşı da yanlış yönlendirerek hukuki sorumluluk almadıklarını belirtti. Kanun teklifi kabul edilirse avukatlar dışında hukuki danışmanlık ofisleri açanlara hapis cezası gelecek.

 

CHP’li Vekil, Meclis Başkanlığına verdiği Kanun Teklifinde, avukat olmayan ancak hukuki danışmanlık veren kişilerin hiçbir maddi-manevi sorumluk yüklenmeden vatandaşı yanlış dilekçelerle mağdur ettiğini kaydederek “Birçok vatandaşı yanlış yönlendirerek hata yapmalarına da yol açan bu sözde hukuk danışmanlığı bürolarının bir kısmı dava açıp vatandaşlarımızın hak kaybına da yol açabilmektedir. Hukukun tam ve eksiksiz olarak uygulanması gereken adliye binaların, yani yargının gözleri önünde yasayı ihlal eden arzuhalciler ve bu sözde hukuk büroları 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun ‘Yalnız Avukatların Yapabileceği İşler’ başlıklı 35. Maddesi ve yine Avukatlık Kanunu'nun ‘Avukatlık Yetkilerinin Başkaları Tarafından Kullanılması’ başlıklı 63. Maddesine aykırı davranmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

 

Teklifte vatandaşların hukuki ve ekonomik güvenceye alınmasının yolunun, sözde hukuki danışmanlık bürolarının yasaklanarak, yasal süreçleri avukatların ve hukuk insanların yürütmesi gerekliliği vurgulandı.  

Yorumlar (0)