banner773

CHP'DEN BEDELLİ ASKERLİK YAPACAK AVUKATLAR İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Milletvekili Alpay Antmen bedelli askerlik yapacak avukatların 21 günlük mecburi hizmet sürelerini adli tatilde yapabilmeleri için kanun teklifi verdi.

Vekil Haberleri 08.10.2018, 10:54 08.10.2018, 10:54
CHP'DEN BEDELLİ ASKERLİK YAPACAK AVUKATLAR İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen bedelli askerlik için başvuran avukatların 21 günlük temel askerlik eğitimlerini adli tatilde yapabilmeleri için Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdi. Teklif yasalaşırsa bedelli askerlik yapacak avukatlar bağlı bulundukları askerlik şubesine başvurarak 21 günlük süreyi adli tatilde yapabilecek.

 

Antmen kanun teklifinde avukatların yargılamanın temel aktörleri ve savunmanın temsilcilerini olduğunu belirterek “Hem kutsal savunma hakkı hem de yasal süreçlerin tamamında adeta bel kemiği olan avukatların iş yükü düşünüldüğünde zamanın ve zaman kaybının sadece avukatlar için değil en başta vatandaşlarımız açısından ne türlü mağduriyetlere yol açacağı fark edilecektir” dedi.

 

ÖĞRETMENLERE TANINAN HAK AVUKATLARA DA TANINMALI

 

21 günlük mecburi hizmet süresini bedelli askerlik hakkından faydalanmak isteyen öğretmenlere doğru bir karar alınarak tatil döneminde de yapmalarının sağlandığını, öğretmenler gibi avukatların da 1136 sayılı Avukatlık Kanununda belirtildiği üzere kamu hizmeti yaptığını teklifinde belirten Antmen “Bedelli askerlikten faydalanmak isteyen avukatların 21 günlük zorunlu hizmet süresini adli tatil döneminde yapmalarının önünü açmak hem yargı kurumlarında aksamaların önüne geçecek hem vatandaşların olası mağduriyetlerinin engellenmesine neden olacak hem de öğretmenlere tanınan hakkın avukatlara da getirilmesiyle kamuda eşitlik sağlanmış olacaktır” dedi.

Yorumlar (0)