CHP, TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin en uzun soluklu partisi CHP’nin 96. kuruluş yıldönümünü gururla kutladı

Vekil Haberleri 08.09.2019, 12:09
CHP, TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kurtuluş ve kuruluşun partisi CHP’nin 96. kuruluş yıldönümünü yürekten kutladı. Türkiye’nin en soluklu ilk ve tek, dünyanın ise birkaç partisinden biri olan CHP’nin Türkiye’nin sigortası konumunda olduğunu dile getiren Dr. Şevkin, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim var. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözü büyük bir anlam içerir” dedi.

“ONURLUYUZ”

9 Eylül 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan CHP’nin, o tarihten bu yana dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin partisi olduğunu, bu yolda emin adımlarla ve kararlılıkla ilerlediğini belirten Dr. Şevkin, “CHP, toplumsal kaygılar güderek herkes için var olduğunu her platformda kanıtlar. Atatürk’ün önderliğinde kurulan ve yine Atatürk öncülüğünde meclisteki parti olarak Cumhuriyet’i kuran CHP’nin gururlu ve onurlu evlatları olarak tüm vatandaşlarımızı partimiz etrafında birleşmeye davet ediyorum” diye konuştu.

CHP, BARIŞI ESAS ALIR

Toplumun tüm renklerini bünyesinde barındıran, tüm kesimlere hitap eden, çağdaşlığı, bilimselliği, kardeşliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü esas alarak bugünlere taşınan CHP’nin ülkenin bütünlüğünden taviz vermediğini ifade eden Dr. Şevkin, “Mustafa Kemal’in ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ şiarıyla hareket ediyoruz” dedi.

“BASKI VE SİNDİRME POLİTİKALARINA KARŞIYIZ”

Cumhuriyetin tüm kazanımlarının birer birer elden çıkarıldığı, Türkiye’de yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün de tartışılır hale getirildiğini vurgulayan Dr. Şevkin, çok sesliliği savunan CHP’nin toplum üzerindeki baskı ve sindirme politikalarının karşısında duran, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bir yapıyla çocukların çağdaş geleceğinin ipotek altına alınmasına karşı mücadelesinden taviz vermeyeceğini dile getirdi.

YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN CHP

CHP kadrolarında geçmişten bu yana umutsuzluğa asla yer olmadığını kaydeden Dr. Şevkin, CHP’nin Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmasında inandığı yolda hiç durmadan yürüyeceğini, CHP’nin neferleri olarak halkın sorunlarına eğilmek ve çözümü için çaba sarfetmeye özen göstereceklerini söyledi. CHP’li Dr. Şevkin, “CHP’nin 96. Kuruluş yılı ulusumuza kutlu olsun. CHP varsa herkes için var. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın CHP” şeklinde konuştu.

CHP’YE ÇAĞIRDI

CHP’lilerin ilk günkü heyecanla 96. yılda da onur ve gurur dolu olduklarını belirten CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin daha çağdaş ve refah düzeyi yüksek bir yapıya bürünmesi için vatandaşları CHP etrafında birleşmeye çağırırken, tüm partililerine de CHP ile çıktıkları bu onurlu yol için teşekkür etti, sevgi ve saygılarını sundu.

 

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇIKLAMASI

Türkiye’de son yıllarda eğitim-öğretim sisteminin büyük yanlışlıklar nedeniyle çarpık bir yapıya büründüğünü belirten CHP’li Müzeyyen Şevkin, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının tüm öğrenciler ve veliler için yeni ufuklar açmasını diledi. Eğitim-öğretim sisteminin adeta yaz-boz tahtasına döndürüldüğü günleri yaşamanın üzüntüsü içerisinde olduklarını belirten Dr. Şevkin, köy okullarının kapatılmasının büyük bir handikap olduğuna işaret etti. Yerinde eğitim ve öğretimin Türkiye’nin yarınlarına çağdaş bir katkı sunacağını ancak günümüzde taşımalı eğitim modeliyle küçük öğrencilerin okuldan, derslerden bezdirildiğini ifade eden Dr. Şevkin, öğretmenlerin de başta ekonomik olmak üzere hemen her yönden sorun yaşadığını, bir milyona yakın öğretmenin de atanamamanın üzüntüsünü yaşadığını hatırlattı.

“GENÇLERE YATIRIM YAPILMALI”

Türkiye’de tüm köy okullarının açılıp atanamayan öğretmenlerin başta bu okullar olmak üzere nerede öğretmen eksikliği varsa oralara atanmasının önemini vurgulayan Dr. Şevkin, “Sorunları görmezden gelerek eğitim-öğretim sistemine yön veremezsiniz. Türkiye’nin diğer dünya ülkeleri ile aklınıza gelen her alanda rekabet edebilmesi ancak eğitimde gerçekleşecek yatırımla ve başarılarla dolu gençlerle mümkün olacaktır” dedi.

Dr. Şevkin, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenciler, veliler, öğretmen ve eğitim-öğretim camiası için sorunsuz, sıkıntısız günlerin habercisi olmasını diledi.

Yorumlar (0)