CHP SPOR KURULU GENEL KURULU 29 EYLÜL PAZAR GÜNÜ TOPLANIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya CHP Genel Merkezinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Vekil Haberleri 26.09.2019, 12:18
CHP SPOR KURULU GENEL KURULU 29 EYLÜL PAZAR GÜNÜ TOPLANIYOR

CHP Spor Kurulu Başkanı da olan Yıldırım Kaya, CHP Spor Kurulu Genel Kurulunun 29 Eylül 2019 Pazar Günü saat 10.00’da, CHP Genel Merkezi Toplantı Salonunda yapılacağını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması:

CHP SPOR KURULU GENEL KURULU 29 EYLÜL’DE TOPLANIYOR

Değerli Basın Emekçileri;

CHP olarak, sporun evrensel dilinin barış olduğuna inanıyoruz. Çünkü spor farklı kültürleri buluşturur, farklılıkları kucaklaştırır. Dinimiz, dilimiz, ırkımız ne olursa olsun, spor bizi birleştirir; daha da insanlaştırır.

Bu inançla ve Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ben sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim" sözüyle yola çıktık.

CHP’nin spor politikalarını oluşturmak amacıyla 2017 yılında “CHP Spor Kurulunu” kurduk.  CHP Spor Kurulumuzun, partimizin “spor” alanındaki önemli bir boşluğunu doldurduğuna inanıyoruz.   

Türkiye'de hiçbir siyasi partinin merkezi düzeyde spor kurulu bulunmuyor. Bu bakımdan da CHP Spor Kurulu bir ilki gerçekleştirerek, önemli bir boşluğu doldurdu. 

CHP Spor Kurulumuz kurulduğu günden bu yana hızla bölge toplantılarını tamamlayarak 81 ilimizin 67’sinde ve bu illere bağlı ilçelerimizde örgütlendi. Bazı beldelerimiz hariç, 250 belediyede de temsilcimiz bulunmaktadır.

CHP Spor Kurulunun faaliyette olduğunu tüm il ve ilçelerde Spordan Sorumlu Başkan Yardımcıları görev yapmaktadır.

Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün spora verdiği önemi kavrayan bir anlayışla, spora siyaseti karıştırmadan; Türkiye'de gençlerin spora yöneltilmesi, sporun ayağa kaldırılması için önemli bir çalışma yürütüyoruz.

Kurulduğumuz günden bu yana, amatör ruhlu sporcularla, profesyonel sporcularla ve spor kulüpleriyle ilişki içinde çalışıyoruz.

Spor Kurulumuz, kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalara imza attı. Amatör spor kulüplerinin ve sporcuların sorunlarını gündeme taşıdı, belediyelerimizin bünyesinde kurulan spor kulüplerini fikri olarak destekledi, sporla ilgili sorunları kamuoyunun gündemine taşıdı. Belediyelerimizle işbirliği içinde halkın sporla buluşması için spor politikalarını üretti.

CHP Spor Kurulumuz şimdi üç yaşında… 3. Olağan Genel Kurulumuzu, 29 Eylül 2019 Pazar günü, saat 10.00’da CHP Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştireceğiz.

CHP Spor Kurulu Genel Kuruluna, 81 ilimizden gelen 415 delegenin yanında; doğal delege olan MYK üyeleri, PM üyeleri ve Milletvekillerimiz katılacak.  60 kişilik CHP Spor Kurulu Yönetimi seçilecek. Seçilen 60 kişilik Yönetim Kurulu da Yürütme Kurulunu belirleyecek.

3. Olağan Genel Kurulda, seçimlerin yanı sıra kısa ve orta vadeli hedefler de tartışılarak, ilerleyen süreçte yapacağımız çalışmalara ilişkin kararlar alınacak.

  • Türkiye'nin 2020 olimpiyatlarına hazırlanması
  • Spor federasyonları seçimlerinin sporu, sporcuyu ön plana alan yaklaşımları
  • Sporcu ve spor kulüplerinin ihtiyaçları ve sorunları
  • Belediyelerin spor politikaları ve bu alanda yapacakları çalışmalar

Tartışacağımız başlıca konulardan olacak.

CHP Spor Kurulu olarak,  TBMM'nin kuruluşunun 100. yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “Türkiye Belediye Spor Oyunları” organizasyonu hazırlığını yürüteceğiz. Bu oyunlara parti ayrımı yapmadan, tüm belediyelerimizin katılımı sağlanacak.

Çocuklarımıza, gençlerimize fırsat verildiğinde, yoksul aile çocukları desteklendiğinde sporda mucizelere imza attıklarını gördük.

İngiltere'de düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda Sümeyye Boyacı, dünya ikincisi oldu.

2019 Mustafa V. Koç Spor Ödülü, modern pentatlon branşında 7 dünya rekoru bulunan ve bu alanda Türkiye'den olimpiyatlara katılacak ilk sporcu unvanını da kazanan İlke Özyüksel'e verildi.

Spor sadece futbol kulüplerinden ibaret değildir. Tüm spor dallarına gereken ilginin gösterilmesi ve yatırımların yapılması gerekir.

Amatör spor kulüplerini, profesyonel spor kulüpleriyle yarışan kulüpler olarak görmemek gerek. Profesyonel spor kulüplerine yapılan desteğin, amatör spor kulüplerine de yapılması gerekir.

Türkiye Futbol Federasyonunda ve Türkiye Basketbol Federasyonunda olduğu gibi  “sarayın” baskısı ile AKP’lilerden oluşan federasyon yönetimlerinin oluşturulmasını kabul etmiyoruz. Bu düzen böyle gitmeyecek, tek adamın federasyon yönetimlerini belirlemesine izin vermeyeceğiz.

2019 FIBA Dünya Kupası maçında Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, ABD karşısında 93-92 tek puanla kaybederken, Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu sarayda AKP Genel Başkanı ile maçı izliyor.

Türkiye’deki çocuklarımızın ve geçlerin spor alanında daha önde olması gerek. Biz bunun için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.   

CHP Spor Kurulu Genel Kurulunda tüm bunları masaya yatırarak konuşacağız. Spor politikası yol haritamızı belirleyeceğiz.

Dünya Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık’ın da son anda bir değişiklik olmazsa Divan Başkanlığı yapacağı, CHP Spor Kurulu 3. Olağan Genel Kurulumuza,  tüm sporseverleri, sporcularımızı, spor yazarlarımızı ve basınımızı bir kez daha buradan davet ediyorum.

Her şey sağlık için, barış için, Türkiye için…

Yıldırım Kaya

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ankara Milletvekili

Spor Kurulu Başkanı

Yorumlar (0)