CHP Sözcüsü Öztrak'tan boykot sorusuna yanıt

"YSK'nın hukuk cinayetine ortak olmayacağına inanıyoruz"

Vekil Haberleri 06.05.2019, 15:24
CHP Sözcüsü Öztrak'tan boykot sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun kritik İstanbul kararı öncesi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle bir araya geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da toplantı sürerken bir açıklama yaptı. Öztrak, "YSK'nın hukuk cinayetine ortak olmayacağına inanıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğü iddiaları hakkında da açıklama yapan Öztrak, “Allah akıl fikir versin. Abdullah Gül ile Genel Başkanımız gizli saklı neden görüşsün. Görüşecek olsa açık saçık görüşülür. İbretle izliyoruz bu yaratılmak istenen gündemi" diye konuştu.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Hedefimiz çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve hatta onu aşmaktır. Türkiye çöağdaş uygarlığın eşit ve şerefli bir üyesi mi olacaktır, başarısız ortadoğu ligine mi düşecektir. İşte o gün bugündür.

Sandığa atılan oylar namus kabul edilmiş kurallar konulmuştur. Türkiyeyi kim yönetirse yönetsin demokrasi oyununu kuralına göre oynamaaya özen göstermiştir. Kimse milletin verdiği koltuktan kalkmıyorum diyemez. Demokrasimiz şarampole kaymış, uçuruma yuvarlanmak üzeredir.. İktidarlar sandıktan çıkanı beğenmeyip, 'koltuktan kalkmıyorum' diyemez.

Bazı Pelikan mahfillerinde kumpasın düğmesine basılmıştır.

FETÖ meselesi çorbaya atılan sineğe benzemiştir. İktidar için Bank Asya'ya para yatırmak FETÖ'cü olmaya yetiyor. Bank Asya'ya para yatıran iş adamı FETÖ'cü olmuyor ihale üstüne ihale alıyor. Ama Bank Asya'ya para yatıran görevli FETÖ'cü oluyor.

Bu ülkede hukuk varsa, adalet varsa sonuç değişmeyecektir. Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır.

YSK'nın bugün vereceği karar demokrasimiz için artık beka varlık yokluk meselesi. İşte beka burda. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmaya devam mı edecek. Yoksa üçüncü dünyanın başarısız devletleri arasına mı düşeceğiz?

“Kılıçdaroğlu ile Gül gizlice görüştü” iddiası

“Allah akıl fikir versin. Abdullah Gül ile Genel Başkanımız gizli saklı neden görüşsün. Görüşecek olsa açık saçık görüşülür. İbretle izliyoruz bu yaratılmak istenen gündemi."

Boykot sorusuna yanıt

Faik Öztrak, boykot sorusuna "Bu tür kararların partinin en yetkili organlarında alınması gerektiği bilinmeli. YSK'nın seçim hukukuna ve kendi içtihatına bir karar alacağını, maddi temelden yoksun delilleri dikkate alacağını düşünmek istemiyoruz" yanıtını verdi. 

Kılıçdaroğlu, MYK'yi topladı

MYK toplantısında gündemin İstanbul seçimleri ve ekonomi olduğu öğrenildi. Toplantıda, CHP'nin İstanbul seçimi ile ilgili olarak tüm ihtimalleri değerlendirdiği ve partinin yol haritasının çıkarılacağı belirtildi. CHP'deki beklenti AKP'nin seçimin iptal edilme talebinin reddedilmesi yönünde. Seçim yenilirse sorusuna ise CHP kaynakları böyle bir beklentileri olmadığı gerekçesiyle yanıt vermiyor.

Ekonomi konusunda ise CHP yaklaşık bir yıl önce 13 maddelik çözüm önerisi sunmuştu. İktidara çağrı da yapılarak bu maddelere uygun atılacak adımlara destek verileceği belirtilmişti. Toplantıda bu konudaki gelişmelerin değerlendirildiği de öğrenildi.

Yorumlar (0)