CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Memleketi yiyip bitirdiler, şimdi birbirlerini yiyorlar

CHP Sözcüsü Öztrak, Erdoğan Şahsım Hükümetinin, milleti bir suç örgütü elebaşını magazin kahramanı gibi dinlemeye mahkum ettiğini söyledi.

Vekil Haberleri 08.06.2021, 16:06 08.06.2021, 16:22
CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Memleketi yiyip bitirdiler, şimdi birbirlerini yiyorlar

Öztrak, “Mafya siyaset ticaret üçgeninde milletin ciğerini yediler. Şimdi bugün yiyecek bir şey kalmadı, birbirlerini yiyorlar. Sarayın kibirli adamı ipleri elinde tutamıyor, Sarayın ev halkı birbirini yiyor. Millet pandemi nedeniyle, ekonomik kriz nedeniyle perişan. Milletin halini gören yok” diye konuştu.

CHP Ekonomi Masası heyeti bugün Siirt’te esnaf ve STK’larla bir araya geldi. Masa’nın Siirt’te düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Sözcüsü ve Ekonomi Masası Başkanı Faik Öztrak, 2018’de başlayan ekonomik krizin hemen ardından kurulan CHP Ekonomi Masası’nın o günden beri yollarda olduğunu belirtti. Ekonomi Otobüsüyle yapılan il ziyaretlerinde yurttaşın, esnafın, çiftçinin, işsizin, KOBİ’nin, emeklilikte yaşa takılanların, 3600 ek göstergelerini alamayan memurların sorunlarını dinlediklerini, sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyu gündemine taşıdıklarını ifade den Öztrak, özetle şunları söyledi:

EKONOMİ 2014’TEN BERİ PATİNAJ YAPIYOR

Ekonomimiz aslında 2007’den beri teklemeye başladı, 2014’ten beri de patinajda. Son dönemde ise ekonomik kriz, devlet krizi ve sağlık kriziyle birlikte buhrana dönüştü, milleti ezip geçiyor. Tek adam parti devleti rejiminin fiilen hayata geçtiği 2018’den bu yana milli gelirimiz 200 milyar dolardan fazla düştü. Gerçek anlamda işsiz sayısı ise 10 milyonu geçti. ‘Ev genci’ dediğimiz ne okuyan ne çalışan, evde oturup anasının babasının eline bakan gençlerimizin oranına bakıldığında OECD ülkeleri içerisinde ilk sıradayız.

GENÇLERİMİZ EN BÜYÜK SERVETİMİZ

Burada gençlerimizin gözlerine bakıyorum. Bizim en büyük servetimiz, dünyada bütün ülkelerin gıptayla baktığı genç nüfusumuzdur. Ama gençlerimize iş veremiyoruz, eğitemiyoruz. Milli gelirimizin büyümesi için genç nüfusumuza iş veremiyoruz, en büyük 10 ekonomi arasına da giremiyoruz.

EKONOMİNİN ÖZETİ UÇUP GİDEN MİLYARLAR VE 10 MİLYONU AŞAN İŞSİZ

Bundan 10 yıl önce AK Parti genel başkanı 2023 hedefleri açıkladı, “2023’te en büyük 10 ekonomiden biri olacağız” dedi. Bugün ilk 20’de kalmakta zorlanıyoruz. “Milli Gelirimiz 2 trilyon dolar olacak” dedi, 2020 itibariyle milli gelirimiz 717 milyar dolar. Milli Gelirimiz 2023 hedefine göre gitseydi, 2020’de milli gelirimizin 1,6 trilyon dolar olması lazımdı. Demek ki 892 milyar dolar cebimizden uçup gitmiş. Ekonominin özeti cebimizden uçup giden milyarlarca dolardır, 10 milyonu aşan işsizdir.

MEMLEKETİ CİĞER YİYEN KURTLAR GİBİ YİYİP BİTİRDİLER, ŞİMDİ BİRBİRLERİNİ YİYORLAR

Eskiler fosseptik çukuru dolunca içine ciğer asarmış, kurtlar ciğer yer sonra çukura düşermiş. Çukurdakiler de bitince, bu kez birbirini yermiş. Memleketi ciğer yiyen kurtlar gibi yiyip bitirdiler. Mafya, siyaset, ticaret üçgeninde milletin ciğerini yediler. Şimdi bugün yiyecek bir şey kalmadı, birbirlerini yiyorlar. Sarayın kibirli adamı ipleri elinde tutamıyor, Sarayın ev halkı birbirini yiyor. Millet pandemi nedeniyle, ekonomik kriz nedeniyle perişan. Milletin halini gören yok. Yıllardır bize laf söylediler, şimdi esas kavgalı olan Saray’ın ev halkı.

MİLLETİMİZ, BİR SUÇ ÖRGÜTÜ ELEBAŞINI MAGAZİN KAHRAMANI GİBİ DİNLİYOR

İnsan gerçekten üzülüyor. Bu ne biçim bir sistem ki sabah akşam insanlarımız bir suç örgütü elebaşını magazin kahramanı gibi dinliyor. Bu milleti buna mahkûm etmeye kimin hakkı var? Milletimiz bu ucube rejimde Türkiye Büyük Millet Meclisi aracılığıyla hükümeti denetleyemiyor. Millet daha ikinci aşıyı olamadı, sarayın kibirli adamı üçüncü aşıyı olmuş. Pandemi büyük bir tehlike olarak duruyor. Ülkeye turist gelmez oldu. Turizm sektörünün iş yapması lazım. Baştan beri sadece Çin aşısına ülkeyi mahkûm ettiler. Zamanında kaynak çeşitlendirmesi yapsalar daha fazla insanı aşılamış olacaktı. Esnaf, fabrikalar, turizm daha az kapanacaktı. Ama yapamadılar.

TÜRKİYE’Yİ EN DERİN KRİZLERDEN ÇIKARAN KADROLAR CHP’DE

Bugün Türkiye ciddi sıkıntılarla karşı karşıya… Ama umudu kaybetmeyeceğiz. Bugün huzurunuzdaki kadrolar, CHP’nin ekonomi kadrolarının sadece bir kısmı. Geçmişte en derin krizleri yönetmiş ve ülkemizi o krizlerden çıkarmış kadrolar bizde. Bu ülkede artık saraya ve Erdoğan’ın Şahsım Hükümetine güven kalmadı. Ne içeride ne dışarıda… Vatandaşı bunların söylediklerine inanmıyor. 128 milyar dolar rezervi buharlaştırdılar hala hesabını vermediler. Soruyoruz çıt yok. Ama biz sormaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’nın kasasındaki milletin kefen parasını, yedek akçesini buharlaştırdılar onunda hesabını vermediler.

TBMM BAKAN HAKKINDAKİ İDDİALARA VAZİYET ETMELİ

İçişleri Bakanı organize suç örgütü elebaşının bir siyasetçiyi 10 bin dolar maaşa bağladığını söylüyor. TBMM Başkanı, Bakan’a yazı yazıyor, bilgi ve belgeleri istiyor. İçişleri Bakanı TBMM Başkanını takmıyor bile. Milletvekilleri soruyor cevap veren yok. Pişkin şekilde, sormamak lazım diyorlar. Milli iradenin tek tecelligâhı TBMM’dir. Bu Bakan hakkındaki iddialara TBMM mutlaka vaziyet etmelidir. Derhal bir Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Bu iddialar kendisine sorulmalıdır. Gerekiyorsa konu, soruşturma sürecine taşınmalıdır

Yorumlar (0)