CHP Okullarda Öğrencileri Bekleyen Büyük Tehlikeye Dikkat Çekti

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, okulların açıldığı bugün okul tuvaletlerinin içler acısı haliyle ilgili açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 06.09.2021, 13:35
CHP Okullarda Öğrencileri Bekleyen Büyük Tehlikeye Dikkat Çekti

CHP’li Antmen “Okullarda çalışan hizmetli ve temizlikçiler İş-Kur’dan 10’ar aylık periyotlarla işe girdiği için okullarda temizlik 15 gün boyunca yapılamayacak. Bakanlığın hemen devreye girerek gereken personeli çalışmaya başlatması gerekiyor. Birçok farklı okuldan tuvaletlerin pislik içinde olduğuna dair tarafıma şikayetler geliyor. Okul tuvaletlerinin birçoğunda sabun, peçete ve dezenfektan yok şu anda.” dedi.

 

Antmen, özellikle Covid 19 pandemisi döneminde toplu olarak kullanılan yerlerin çok daha temiz tutulması gerektiğine dikkat çekerek “Her gün bir uçak dolusu insanımız koronavirüs nedeniyle hayatını kaybediyor. Bir de çeşitli ülkelerden gelen varyant ve mutasyonlar var. O nedenle temizlik şu anda hayati önem taşıyor. Okullarda birine bulaşabilecek bir hastalık önce bütün okulu sonra o şehri tehdit eder. Bu nedenle okullara öğrenci gönderilmesinden önce bu temiz koşulları hazırlamak gerekiyordu. Ama Milli Eğitim Bakanlığı her zamanki gibi organizasyon konusunda sınıfta kaldı. Çocuklarımıza doğru düzgün eğitim sağlayamıyorsunuz hiç değilse sağlıklı kalmaları için önlem alın” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)