CHP ödülleri online verdi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Milli Egemenliğin 100. Yılı 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı resim, şiir ve beste yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen online ödül töreni ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verildi.

Vekil Haberleri 11.09.2020, 10:32
CHP ödülleri online verdi

Pandemi nedeniyle son başvuru tarihi uzatılan CHP’nin düzenlediği Milli Egemenliğin 100. Yılı 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı resim, şiir ve beste yarışmasında dereceye girenler pandemi kuralları çerçevesinde online olarak ödüllerini aldı. Kılıçdaroğlu ödülleri verirken, çocuklarla bol bol sohbet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Çocuklarımıza kuruluş ve kurtuluş coşkusunu yeniden aşılamak; onlara umudu, heyecanı, onuru ve gururu yeniden yaşatmak amacıyla bu yarışmayı düzenledik” diyerek, yaşanan pandemi süreci nedeniyle ödül törenini online yaptıklarını ifade etti.

Jüri çok titiz çalıştı

Yarışmanın jüri değerlendirme süreci hakkında bilgi veren CHP’li İlgezdi, “Çok zorlu bir jüri süreci geçti. Gelen eserlerin hepsi birbirinden güzeldi. Jüri üyelerimiz Melike Demirağ, Erdal Erzincan, Burhan Şeşen, İbrahim Yazıcı, Ataol Behramoğlu, Orhan Alkaya, Haydar Ergülen, Doç. Dr. Nilay Özer, Arife Kalender, Prof. Dr. Marcus Graf, Seydi Murat Koç ve Günnur Özsoy eserleri seçerken çok özenli ve dikkatli davrandı. Konularında uzman jürilerimiz büyük özveri ile, uzun saatler, günler boyunca dereceye giren eserleri belirledi” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da jüri üyelerine teşekkür ederek, “Jürimizin çok titiz çalıştığını biliyorum, birbirinden değerli eserler arasından seçim yapmakta çok zorlandılar” dedi.

Ödüller
Resim dalında birinci Ada Deren Arı, ikinci Toprak Efe Özdemir, Üçüncü Mustafa Emin Erdoğan oldu. Jüri tarafından Eylül Çelikkıran ve Naz Peri İrem Kurt mansiyon ödülüne layık görüldü. Yurtdışında yaşayan soydaşların katıldığı Dostluk ve Kardeşlik Ödülünü ise Bulgaristan’dan Duru Yasak kazandı.

Şiir dalında birinci Vildan Asya Yalçın, ikinci Ege Güç, üçüncü Ali Adil Yüksel oldu. Mustafa Çınar Balta mansiyon ödülü alırken, Bulgaristan’dan Mehmet Özcan Dostluk ve Kardeşlik ödülüne layık görüldü.

Beste dalı küçükler kategorisinde Şenol Sonat Uğun birinci, İrem Ekin Akal ikinci, Nil Bülbül ise üçüncü oldu. Ayşe İpek Şener de mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.

Beste dalı büyükler kategorisinde ise İlhan Çınar birinci, Ozan Tanış ikinci, Güney Sökmen üçüncü oldu. Açelya Şahin Çınar ise Mansiyon ödülü kazandı.

Müzisyenlerden ortak talep

Beste yarışmasında dereceye giren müzisyenler pandemi nedeniyle 12’den sonra canlı müzik yasağının zor durumda olan müzisyenleri daha da büyük bir bilinmeze ittiğini ifade ederek, birçok müzisyenin işsiz kaldığını ve CHP liderinden sesleri olmalarını talep etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu destek sözü vererek, “Covid 19 dolayısıyla sadece müzisyenler değil pek çok sanat dallarında çalışan pek çok sanatçı mağdur oldu. Bizim büyükşehir belediye başkanlarımızın olduğu yerlerde bu sorunlar kısmen aşıldı ama sorun yaygın. Bu sorunların aşılması için var olan iktidarın değişmesi lazım, değiştireceğiz, kararlıyız. Sizler güzel müzik yaptığınız sürece bizim yolum daha iyi açılacak” dedi.

Yorumlar (0)