CHP Milletvekili Şahin; ‘’ Balıkesir Merkez Havaalanı’nın İsmi Kuvâ-yi Milliye Havaalanı olsun! ’’

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, Balıkesir ili merkezinde yapımı devam eden Havaalanının isminin Kuvâ-yi Milliye Havaalanı olması ile ilgili kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.

Vekil Haberleri 11.09.2019, 12:54
CHP Milletvekili Şahin; ‘’ Balıkesir Merkez Havaalanı’nın İsmi Kuvâ-yi Milliye Havaalanı olsun! ’’

İzmir’in işgalinden sonra Anadolu’da Kuvâ-yi Milliye ruhunun ilk kıvılcımını yakan Balıkesir’in modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına öncülük eden şehirlerden bir tanesi olduğunun altınını çizen Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN; ‘’ Balıkesir halkı Yunan ordularının Anadolu’ya geçişini 13 ay boyunca engellemiş; Mustafa Kemal ve arkadaşlarına önemli zaman kazandırarak, gerekli hazırlıkları tamamlamalarının yolunu açmışlardır.’’dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Anadolu’nun bütün şehirlerinin kahramanca bir tutum sergilediğini ve birçok şehrin bu kahramanlıklardan dolayı ödüllendirildiğini vurgulayan Milletvekili ŞAHİN; ‘’ Kuvâ-yiMilliye’nin Başkenti olarak anılan Balıkesir’imizin merkezine yapılacak olan havaalanın isminin ‘’Kuvâ-yi MilliyeHavaalanı’’ olması bölge halkının talep ve istekleri doğrultusunda yaptığımız bir çalışmadır.  Balıkesir’de inşa edilecek olan önemli bir yapıya Kuvâ-yi Milliye isminin verilmesinin Balıkesirli hemşerilerimizin hakkı olduğunu düşünüyor; tüm siyasi partilerin milletvekillerinden destek beklediğimi ifade etmek istiyorum.’’İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)