CHP Milletvekili Köksal'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, öğretmenleri sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde değil her gün hatırladıklarını söyledi.

Vekil Haberleri 23.11.2021, 16:39
CHP Milletvekili Köksal'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında öğretmenlerin kutsal bir meslek yaptıklarını belirtti.
 

ÖĞRETMENLER KADROLU-ÜCRETLİ-SÖZLEŞMELİ DİYE AYRILDI

Atatürk'ün "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözleriyle öğretmenlerin taşıdıkları önemi ve öğretmenlere verdiği değeri ortaya koyduğunun önemle altını çizen Milletvekili Köksal, "Ancak günümüzde ne yazık ki Atamızın öğretmene verdiği değerden eser kalmamıştır. Öğretmenlerimiz, eğitimin kuşkusuz en önemli unsurlarıdır. AKP iktidarında öğretmenler kadrolu-ücretli-sözleşmeli diye ayrılarak eşit iş yapanların emekleri gasp edilmiştir.” ifadelerini kullandı.
 

ÖĞRETMENLER EKONOMİK SIKINTILARLA BOĞUŞUYOR, VERİLEN SÖZLER TUTULMADI...

Öğretmenlerin aile bütünlüğünün dahi ellerinden alındığını dile getiren Köksal, "Öğretmenlerimizin büyük bölümü ekonomik sıkıntı içinde ek iş yapmak zorunda kalıyor. Öğretmenlerimiz, AKP iktidarında mobbinge uğrayan haksızlıklara maruz kalan, bir konuma getirilmiştir. Her fırsatta öğretmenlik meslek kanunu çıkaracağım diye vaatte bulunan, 3600 ek göstergeyi vereceği sözünü veren AKP; yıllardır bu sözlerini yerine getirmemiştir.” dedi.
 

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMEN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Mezun olupta öğrencilerine kavuşmak için gün sayan, zaman zaman ataması yapılmadığı için canına kıyan atama bekleyen öğretmenlerin sayısının da her geçen gün arttığını ifade eden Köksal, "Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre her yıl öğrenci sayısı artarken ataması yapılan öğretmen sayısı da azalmaktadır. MEB öğretmen açığını atama yapmak yerine ücretli istihdam modeliyle kapatmaya çalışmakta ücretli öğretmenlik için de işletme, ilahiyat, mobilya vb. bölüm mezunlarını dahi görevlendirebilmektedir. Öğretmelik formasyonu olmayan birçok kişi bugüne dek ek ders ücreti karşılığında branş öğretmeni olarak görevlendirilmiştir. Yüz binlerce öğretmenimiz atama beklerken bakanlıkça kapıların bu şekilde kapatılması son derece üzücüdür.” şeklinde konuştu.
Milletvekili Köksal açıklamasının devamında şunları söyledi:
"Ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, öğretmenlerimizin ekonomik sıkıntılarının sona erdiği atama bekleyen öğretmenlerimizin öğrencilerine kavuştuğu, 3600 ek göstergenin verildiği, öğretmenlik meslek kanununun çıkarıldığı öğretmenlerin baskı ve mobbinge maruz kalmadığı, liyakatın esas alındığı günlerde 24 Kasımı kutlamayı dilerim."

Yorumlar (0)