CHP Milletvekili Gürer, Niğde'de işçilerle buluştu..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de esnaf, kahvehane, kamu kurumları ve İl Özel İdaresi’ni ziyaret etti. Gürer, il özel idarede çalışan 300’e yakın işçi ile sabah saat 7.15’te buluşarak sorunlarını dinledi.

Vekil Haberleri 12.01.2019, 10:00 12.01.2019, 10:00
CHP Milletvekili Gürer, Niğde'de işçilerle buluştu..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de esnaf, kahvehane, kamu kurumları ve İl Özel İdaresi’ni ziyaret etti. Gürer, il özel idarede çalışan 300’e yakın işçi ile sabah saat 7.15’te buluşarak sorunlarını dinledi.

 

İşçilere hitaben bir konuşma yapan  Ömer Fethi Gürer, kamu kurumlarında aynı işi yapmalarına rağmen farklı adlarla çalıştırılan işçilerin emeklerinin karşılığının verilmediğini ve ciddi mağduriyetler yaşandığını  söyledi. Gürer, bu konumdaki işçilere eşit işe eşit ücret ve doğrudan kadro verilmesi için mücadele ettiklerini ve kanun teklifleri, soru önergeleri ile sorunları TBMM ve iktidara taşıdıklarını  belirtti. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de esnaf ziyaretlerinde esnafların yaşadıkları sorunları bildiklerini ve sorunların takipçisi olmaya devam ettiklerini ifade etti, kamu kurumlarında da  işçi ve memurlarla bir araya gelen Gürer, sendika temsilcilerinden de işçilerin durumları hakkında bilgi aldı. 

 

Ömer Fethi Gürer’in ziyaretlerine CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz, il ve ilçe Başkan ve yöneticileri eşlik etti. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ilk durağı Niğde İl Özel İdaresi oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte İl Özel İdaresi’ne bir ziyaret gerçekleştiren Ömer Fethi Gürer, burada Yo-İş Sendikası temsilcileriyle görüşüp işçilerin durumu hakkında bilgi aldı. İl Özel İdaresi’ndeki çalışan işçilerle de bir araya gelen Ömer Fethi Gürer, aynı kurumda aynı işi yapan işçiler arasında, farklı adlarla çalıştırılmaları gerekçesiyle ücret, iş güvencesi, çalışma süreleri konusunda önemli  farklılaşmaya gidildiğini söyledi. 

 

İşçilerin, “geçici”, “mevsimlik” ve “taşeron” gibi tanımlarla güvencesiz, kıdem ve ihbar tazminatsız çalıştırıldığını ve emeklerinin karşılıklarının verilmediğini anlatan CHP milletvekili Gürer, “Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile düzenlenen 696 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile belediyeler ve il özel idareleri bünyesinde 5 ay 29 gün çalışan işçilerin haricindeki diğer kamu kurumlarında çalıştırılan işçilere kurum amiri izni ile 9 ay 29 gün çalıştırılma olanağı sağlandı. Ancak belediye ve il özel idarelerindeki mevsimlik işçiler bu fırsattan yararlanamadı. Bu kurumlarda çalıştırılan mevsimlik işçilere haksızlık yapıldı. Bir an önce Cumhurbaşkanı bir kararname ile bu haksızlığı gidermelidir.” dedi. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işçilerin farklı adlarla çalıştırılmaları yerine onların eşit işe eşit ücret alabilmeleri ve doğrudan kadroya geçirilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini  belirtti. 

Türkiye’de yokluk ve yoksulluğun arttığına dikkat çeken Gürer, bir avuç rantçı dışında yurttaşlar enflasyon altında ezildiğini ,işçi, emekli, çiftçi, memur ve esnafın sorunlar yumağı ile boğuştuğunu ifade etti. 

 

CHP Milletvekili Gürer, il özel idaresinde işçilerle ve sendika temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Niğde  Valiliği, Adliye, Vergi Dairesi’ni de ziyaret ederek, bu kurumlarda çalışan işçi ve memurlarla da bir araya geldi. Memur ve emeklilerle yaptığı görüşmelerde Ek 3600 göstergenin tüm memurlara uygulanması ve emeklilerde intibak yasası çıkması gerektiğini  söyleyen Gürer konuyla ilgili kanun tekliflerini de TBMM Başkanlığına sunduğunu anlattı.

 

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan  yetiştiricileri birliklerini de ayrı ayrı ziyaret eden Gürer ve beraberindeki heyet daha sonra taksi duraklarına da ziyaret gerçekleştirdi ve taksici esnafının sorunlarını dinledi.

 

Yorumlar (0)