CHP'Lİ ZEYBEK:CUMHURİYET; ADALET, EŞİTLİK VE DEMOKRASİ İLE VAR OLUR

CHP’li Rafet Zeybek Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir basın açıklaması yaparak Cumhuriyet'in 97. yılını kutladı.

Vekil Haberleri 28.10.2020, 10:41
CHP'Lİ ZEYBEK:CUMHURİYET; ADALET, EŞİTLİK VE DEMOKRASİ İLE VAR OLUR

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında demokrasi ve adalet vurgusu yaptı. CHP’li Zeybek Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı.

CUMHURİYET; ADALET, EŞİTLİK VE DEMOKRASİ İLE VAR OLUR

“29 Ekim 1923’te Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 97’nci yıldönümünde tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

İçinde bulunduğumuz süreçte Cumhuriyet kazanımlarına ve devrimlerine daha fazla sahip çıkmalıyız. 97 yıldır halkın egemenliği ile kazanılan değerlerin yılmaz savunucusu yine Türk halkının kendisi olacaktır. Cumhuriyet, tarihimiz boyunca yapılan en önemli devrimdir. Egemenliğin bir kişi veya hanedan tarafından tek elde tutulmasına karşı, halkın egemenliğini, hukuk, demokrasi, eşitlik ve yurttaşlık bilinci ile sağlandığı cumhuriyet rejimi bu topraklarda gelişmenin de öncüsü olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti; hukukun üstünlüğü, demokrasi, kuvvetler ayrılığı, eşitlik ve toplumsal adalet temelinde zorlu mücadeleler sonucu halkın azim ve kararlılığı ile kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihinden itibaren zor ve çetin mücadeleler içinde bulunmuştur. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsızlık için gösterdiği yolda yılmadan yürüyen yurttaşların özverileri, kararlılıkları ile zorlukları aşmış, aşmaya da devam edecektir.

Adalet, eşitlik ve demokrasinin sağlanmadığı tüm yönetimlerde baskı ve zulüm nedeniyle halkın hoşnutsuzluğu vardır. Adalet, eşitlik ve demokrasiyi sağlayamayan hiçbir yönetim ilelebet varlığını sürdüremez, adaletin olmadığı yerde huzur, güvenlik, ekonomik gelişme, bilim, kültür ve sanat gelişemez.

Kurtuluş Savaşı’nın en buhranlı, en karamsar günlerinde milletin egemenliğinin temsil edildiği TBMM’nin açık olması, zafere giden savaş yıllarında önemli kararların alınmasındaki önemi ve Cumhuriyetin ilanı ile taçlanan zaferlerin kazanılmasında büyük başarısı vardır. Bugün içinden geçtiğimiz süreçte TBMM’nin, siyasal iktidar tarafından işlevsiz bırakılma, yargının siyasallaştırılma çabaları halkın demokrasiye inancı ve yargıya güvenini azaltmaktadır. Ancak karanlığın sonunda aydınlık bir gün mutlaka vardır, halkın Cumhuriyete bağlılığı, demokrasi ve adalete olan özlemi sayesinde güzel günler mutlaka gelecektir. Milletin azim ve kararlığına olan güvenimiz dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir. Laik, demokratik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olması için Türk halkından aldığımız sorumlulukla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tekrar kutluyor, Cumhuriyete ve devrimlerine sahip çıkan ve sahip çıkacak olan sizleri saygı ile selamlıyorum.”

Yorumlar (0)