CHP'Lİ ZEYBEK:30 AĞUSTOS KAHRAMANLARIN ZAFERİDİR!

 CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 30.08.2022, 14:48
CHP'Lİ ZEYBEK:30 AĞUSTOS KAHRAMANLARIN ZAFERİDİR!


    CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yokluklar ve çaresizlikler içerisinde bulunan halkı örgütlemiş, etnik köken, mezhep ve bölge ayırımı yapmadan tüm halkı, bağımsız, özgür bir ülke hedefiyle bir araya getirmiştir. İşgale karşı; direniş örgütlerinin kurulmasını ve direniş örgütlerinden düzenli ordu yaratarak; emperyalist işgalci dış güçlerle, içerideki işbirlikçi hainlere karşı mücadelede Başkomutanlık yaparak, 26 Ağustos 1922’de başlatılan Büyük için Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da eşsiz bir zaferle taçlandırılmıştır.  Yakın tarihte, Kurtuluş Savaşına atfen “keşke Yunanlılar kazansaydı” diyebilen hainlerinde bütün emellerini boşa çıkarmıştır.


  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün müthiş askeri stratejisi ve askerlerine verdiği “Ya İstiklal Ya Ölüm “emri; Ülkemiz sınırları içerisinde yaşayan insanların özünde bağımsızlık ve özgürlük tutkusuyla bütünleşerek, Anadolu’yu işgal eden emperyalistlere korku salarak, 30 Ağustos Zaferiyle büyük başarı kazanırken tam bağımsız, Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının önündeki bütün engeller kaldırılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, bir devri kapatırken, çağdaş bir dönemin açılmasına da sebep olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun yolunu açmıştır.


 CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  “ Eğer bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, şu denizlere bizim diye bakıyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos Zaferine borçluyuz”. Falih Rıfkı Atay’ın bu sözlerinin anlam ve önemini her yurttaşımızın çok iyi anlaması, o dönemin önemini daha da artırıyor. 


30 Ağustos, bir toplumun en umutsuz, karanlık günlerinde dahi mücadelenin bitmediğinin, son ana kadar özgürlüğün, adaletin, bağımsızlığın, Cumhuriyetin savunulması gerektiğinin kanıtıdır. Ümmetten millete, kulluktan vatandaşlığa geçen özgür Cumhuriyet bireyleri olarak; Hak- Hukuk- Adalet ve Demokratik kurallarla yönetilen Cumhuriyet sevdamız sürekli devam edecektir. 
Yakın coğrafyamızda yaşanılan dramları, vahşetleri, geri kalmışlığı, cehaletleri gördükçe; Atatürk devrimlerinin ve Laik Cumhuriyetin önemi daha da artmaktadır. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması, geliştirilmesi, çağdaş hedeflere ulaştırılması için kararlı mücadelemiz devam edecektir.


30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere, 30 Ağustos Zaferini birlere armağan eden İstiklal mücadelemizin Aziz Şehitlerini ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zaferinin 100. Yılında Büyük Zafer Bayramını kutluyorum. “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti “dedi. 

Yorumlar (0)