CHP'li Zeybek: Üreten ekonomiye geçiş zorunludur

CHP Grup Başkanlığının görevlendirmesi ile Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu KOBİ ziyaretlerine; Samsun sanayinin yoğun olduğu Canik İlçesinde başladılar.

Vekil Haberleri 20.10.2020, 10:04
CHP'li Zeybek: Üreten ekonomiye geçiş zorunludur

Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu ve İlçe Başkanı Bülent Kutbay ile birlikte Canik İlçesinde faaliyet gösteren KOBİ’leri ziyaret ederek sorunlarını ve salgın hastalık sürecinde yaşadıkları sıkıntıları dinliyorlar.

CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu ve İlçe Başkanı, Covid 19 salgını sebebiyle KOBİ’lerde yaşanan üretim ve gelir kayıpları ile çalışanların ekonomik kayıpları yanında salgından korunmaları önlemek için sektörün paydaşlarının görüşleri, öneri ve çözüm yollarını görüşüyorlar. İşletmelerin; süreç içerisinde üretimde ve istihdamda kayıplar yaşadığını, salgın süreci ile ekonomik sıkıntıların uzun sürmesi durumunda birçok firmanın faaliyetini durduracağını ifade ediyorlar.

KOBİLERİ KADERİNE TERK ETMEYİN

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Siyasal iktidarın birçok KOBİ’yi kaderine terk ettiğini ve bu işletmelerin ise ödeme sıkıntısı çektiklerini biliyoruz. Bankaların küçük sanayici esnafa kullandırmış olduğu kredilerin geri dönüşlerinde büyük sorunların yaşandığı biliniyor. Siyasal iktidarın öngörüsüz politikaları ile ülkemiz zaten bir kriz sürecine girmişken, salgın hastalık işin tuzu, biberi oldu. Esnafımızın büyük bölümü sıkıntı yaşıyor, siftah yapmadan iş yerini kapatan esnafımızın olduğunu herkes biliyor. Esnafın sahipsizliği devam ederse önümüzdeki süreçte birçok kepenk kapanacaktır. Esnaflarımız yıllardır devletimize olan bütün vergileri ödemede bir kusur işlemedik fakat Covid 19 salgın hastalığı üretme ve satabilme imkânlarımızı sınırlamıştır. Bu koşullar altında esnafların faaliyetlerini sürdüre bilmeleri için devletin bütün olanaklarını devreye sokması ve esnafımızı desteklemesi gerekmektedir.

ÜRETEN EKONOMİYE GEÇİŞ ZORUNLUDUR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, Yıllardır siyasal iktidarı uyarıyoruz! Üretimi bütün alanlarda destekleyerek, üreten ekonomiye geçişin sağlanması gerektiğini ifade ediyoruz. 18 yıldır iktidarda bulunanlar ise ithalat yolunu seçerek üretimi desteklememiştir.

Zeybek; Önce siyasal sistemin değişmesi ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi, Hukukun üstünlüğü ile insanların güven duyacakları ortamın yaratılması zorunludur. Tek kişinin emir ve talimatları ile ülkemizin getirildiği durum ortadadır. Yerli ve yabancı yatırımcıların güven duyacağı demokratik ortamlar ile yatırımcıların desteklenmesi istihdamın artırılmasını sağlayacak, üreten de, çalışan da tüm ülke olarak kazanacağız. Üretimin desteklenmesi istihdam artışı ile insanların gelirlerini de artıracaktır. Üreten ve istihdam yaratan ekonomiye geçiş yapmanın ülkemizin yararına olacağını ifade etmeye devam edeceğiz, dediler.

Yorumlar (0)