CHP'Lİ ZEYBEK: ''SAĞLIKTAN TASARRUF OLAMAZ''

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek 14 Mart Tıp Bayramı için bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 13.03.2020, 12:16
CHP'Lİ ZEYBEK: ''SAĞLIKTAN TASARRUF OLAMAZ''

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Bilim, Teknoloji ve tıp alanında hızlı gelişmeler; hekimlerin sürekli değişiklikleri izlemesi ve uygulaması gerektiğinden hekimlerin eğitimleri hayat boyu devam etmektedir. Sağlığımızı, bilimsel eğitimin en iyi şekilde verildiği Tıp fakülteleri akademik kadroları, öğrencileri eğitimlerini en üst seviyede bilimin teknolojiyle buluşturulması ve uygulanması ile sağlık kurumlarındaki insanlarımızın ekonomik, sosyal taleplerinin yerine getirilmesi ülke insanının yaşamını daha iyi sürdürmesi açısından çok önemlidir. Her geçen gün yeni teolojik uygulamalarla hastaların şifa bulduğu dünyamızda, hekimlerin yeniliklerden ve teknolojik gelişmelerden uzak kalması düşünülemez.Bilimsel teknoloji ve Arge çalışmalarına daha çok ekonomik pay ayrılmalıdır. Hekimlerimiz insanları tedavi ederken; hastanın cinsiyetine, milliyetine, rengine, inanç ve siyasi düşüncelerine bakmaksızın şifa bulmak için çabalayan hastalara hiçbir ayrım gözetmeksizin tedavi hizmeti sunarlar. Dünyada yaşanan salgın hastalıklarla mücadelede, hastalarını tedavide riskler alarakyapan Hekimler ve sağlık çalışanlarının çalışmaları takdirle izlenmektedir. 

SAĞLIKTAN TASARRUF OLAMAZ 
 CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Tedavi harcamalarının daha çok denetimi ve kontrolü yapılmalıdır. 18 yıldır iktidarda bulunanlar, sağlıkta dönüşüm adı altında Hastaneleri ticaret hane, hastayı da bir müşteri gören ticari anlayışla yönetmektedirler. İnsan sağlığı her şeyden önemli ve değerlidir. Hasta olan her bireyin sağlığına kavuşması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. İnsanların hasta olmadan önce koruyucu sağlık hizmetleri ile hasta olmalarının önlenmesi için gereken tedbirler zamanında alınmalıdır.
 Zeybek; İktidarın, sağlık alanında uygulamaları sonucunda hasta olan kişiler hastanelere gitmekten çekinir oldular, ilaç katkı bedelleri, hastanelerde alınan muayene katılım bedelleri alınmaktadır. Özel hastanelere gidebilenlerin ise şikâyetleri daha farklı olmaktadır. Özel hastanelerde; muayene ve laboratuar tetkikleri nedeniyle çeşitli farkların alındığı görülmekte ve hastalar bu duruma isyan etmektedirler. 


SAĞLIKTA ŞİDDETE SON!
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Hekim hastasının şifa bulması için gerekenleri yaparken bir yandan da tıpta ve teknolojideki gelişmeler ile hastalıkların tedavisi için gerekli çalışmaları takip etmek zorundadır. Ticarileşen sağlık anlayışı ile performans ölçütlerinin konmuş olması da hekimler için ayrı bir sorun olmaktadır. Nitelikli muayene ve teşhis mi? Sayısal performans mı? İkilemi arasında hekimlerimiz çalışmaktadırlar. Daha çok hastaya nitelikli hizmet sunarken! Bazen hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarının saldırıya uğradıkları, hayatlarını kaybettiklerine tanık oluyoruz. Sağlık alanında hizmet sunan Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarına karşı yönelik şiddet ve eylemleri nefretle kınıyorum.Zeybek; Salgın virüs etkisiyle tüm dünyada insanlar hayatlarını kaybederken, tüm tehlikelere ve olumsuzluklara rağmen hastalarına sağlık hizmeti sunan hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramını içten dileklerimle kutluyorum.

Yorumlar (0)