CHP'li Zeybek: Muhtarlar yerine İmamlar mı görevlendirildi?

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, koronavirüs salgını önlemlerinde yapılan yardım çalışmalarında Muratpaşa İlçesindeki mahalle muhtarlarının Kaymakamlık tarafından göz ardı edilmesini verdiği soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı.

Vekil Haberleri 06.04.2020, 10:20
CHP'li Zeybek: Muhtarlar yerine İmamlar mı görevlendirildi?

CHP Milletvekili Rafet Zeybek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Muratpaşa Kaymakamlığı’nın mahalle muhtarlarına salgın nedeniyle yapılan çalışmalarda görev ve bilgi akışı sağlamamasının gerekçelerini sordu. CHP’li Zeybek soru önergesi ile birlikte şu açıklamalarda bulundu. 

MUHTARLAR YOK SAYILAMAZ
“Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de artan vakalar ve ölümlere yol açanKoronavirüs salgını nedeniyle alınan sıkı tedbirlerin uygulanması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım edilmesi için kamu kurum ve kuruluşları seferber olmuştur. Yardımların özellikle 65 yaş üstü, sağlık sorunları bulunan ve ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza ulaştırmada en etkin görev alabilecek mahalle muhtarlarımız Muratpaşa ilçemizde gör ardı edilmektedir. Muratpaşa ilçemizde mahalle muhtarlarımızın koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında yapılan çalışmalara dair kaymakamlık tarafından bilgilendirilmediği iddialarının ve gerekçelerinin biran önce cevaplandırılması gereklidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta önem atfettiği ve Beştepe’deki yerleşkede konuk ettiği muhtarların yardım sürecine dahil edilmemesi uygulamada ve söylemde farklılığın olduğunun göstergesidir.”

İŞSİZ KALAN VATANDAŞLARIMIZ İLK ÖNCE MUHTARIN KAPISINI ÇALIYOR
“Türkiye’nin birçok yerinde veMuratpaşa ilçemizde koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan önlemler nedeniyle işini kaybeden ya da işyerlerini açamayan birçok vatandaşımız, açıklanan yardımlara ulaşabilmek ve bilgi alabilmek için öncelikle tanıdığı, hızlıca ulaşabildiği mahalle muhtarlarını aramakta ve sağlıklı bilgi almak istemektedir, Kaymakamlığın ise dört adet telefon numarası ile hizmet verdiği ve ihtiyaç sahiplerinin bu numaraları araması istenmektedir, ancak numaraların yetersiz kalması ve Muratpaşa’da muhtarlara bilgi akışı sağlanmaması ile birlikte sürece dahil edilmemeleri nedeniyle vatandaşlarımız mağduriyet yaşamaktadır. Ayrıca mahalle sakinleri ile sürekli iletişim halinde olan ve onların sorunlarını tespit etmek isteyen muhtarlarımıza gerekli koruyucu ekipmanın ulaştırılması da gereklidir.”
 

MUHTARLAR YERİNE, İMAMLAR MI GÖREVLENDİRİLDİ?
“Muratpaşa’da bazı mahallelerde cami imamları ve din görevlilerinin ellerindeki listelerle vatandaşları ziyaret ettikleri bilgisi gelmektedir. Yerel yönetimlerin temel taşı olan muhtarlarımız yerine bir mahallede din görevlilerine sorumluluk verilmesinin amacı nedir? Yaşadıkları mahallede kimlerin yardıma muhtaç olduğu, kimlerin hasta ve bakıma ihtiyaç duyduğu bilgisini muhtarlardan daha iyi bilmek mümkün değilken, onları yok sayarak başka kamu görevlilerine vazife verilmesi yardımların etkin ve hızlı dağılımında aksaklıklara yol açacaktır. Din görevlilerinin ellerinde bulunduğu iddia edilen listelerinde kimler tarafından hazırlandığının ve kim tarafından verildiğinin de açıklanması gereklidir. 
Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı yardım sürecine ve bilgi paylaşımına mahalle muhtarlarını dahil etmezken, komşu ilçeler sürecin tüm aşamalarında mahalle muhtarları ile eşgüdüm içinde çalışmaktadır. Aynı ilde komşu ilçeler arasında farklı uygulamaların olması, vatandaş nezdinde devletin imajını olumsuz etkilemektedir.Koronavirüsle mücadelede her bir vatandaşımıza düşen sorumluluk kadar, her bir idarecimizin de büyük sorumlulukları vardır, Muratpaşa’da yaşanan bu olumsuz tablo biran önce giderilmeli, mahalle muhtarları sürece dahil edilmelidir. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)