CHP'li Zeybek: İstihdamın artırılması için kobilere destek verilmelidir

CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu; Çarşamba ilçe Başkanı İlhan Yörükçü, Terme ilçe Başkanı İbrahim Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçelerimizde faaliyet gösteren “KOBİ” lerin sıkıntı ve sorunları ile çalışanların salgın hastalıktan etkilerini dinlemek için ilçelerde faaliyet gösteren işletme sahipleri ve çalışanlarıyla görüştüler.

Vekil Haberleri 23.10.2020, 09:13
CHP'li Zeybek: İstihdamın artırılması için kobilere destek verilmelidir

CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu ve ilçe başkanları; küçük ve orta ölçekli işletmeler üretimin motor gücünü oluşturmakta, devlete yük olmadan kendi geçimlerini sağlarken çalıştırdıkları insanlarla üretim ve istihdam yaratan işletmelerin içine düşürüldüğü durumun iyi olmadığını yerinde tespitler yaparak görüyoruz. Borç ve prim ertelemelerinin sorunlarına çare olmadığını ifade eden işletme sahipleri; üç ya da beş ay sonraya ertelenen borçları nasıl ödeyeceğiz? Bu günkü olumsuz koşulları yaratanların sorunları çözeceğini düşünemiyoruz diye ifade ederken, devletin yaratamadığı istihdamı ve üretimi yaratıyoruz. Devleti yöneten siyasi iktidar taraflı ve adil olmayan zihniyeti beş, altı mütaahit’e ülkenin gelirlerini kontrolsüz ve hesap vermeden aktarma peşinde. İşletme sahipleri, bu şartlar böyle devam ederse altı ay dayanamayız, kepenk kapatırız diye görüşlerini ifade eden işletme sahiplerinin olması düşündürücü.

ORTA DİREK ÇÖKÜYOR

CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu; Toplumda orta direk olarak tanımlanan küçük ve orta ölçekli sanayicinin ve yanlarında çalıştırdıkları işçilerin yaşadığı sorunları dinledik, tespitlerde bulunduk. Birçok firmanın borç ertelemesi ile faaliyetini sürdürdüğünü, krizin, salgın hastalığın etkilerinin uzun sürmesi durumunda bazı işletmelerin faaliyetlerini sonlandırmak durumunda kalacağını bununla birlikte üretim ile istihdamda daha büyük kayıpların yaşanacağını şimdiden iktidarın görmesi ve gerekli tedbirleri almasını öneriyoruz.

Kriz ve Covid -19 salgın hastalık döneminde; Dünyada bütün ülkeler kendi firmalarını ve üreticilerini korumaya aldıklarını görüyoruz, devletimizden de “KOBİ” lere destek olmasını bekliyoruz.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Uzun süredir ülkemizi yöneten siyasal iktidarın, borç batağı içerisinde yüzen küçük ve orta ölçekli işletmeler ile çalışanlarının sorunlarını çözecek politikalar üretmesini beklenirken, iktidarın bu sorunları görmezden geldiği biliniyor. 18 yıldır çalışan, üreten yerine rantçının çıkarlarını önceleyen iktidarın ülkenin biriken sorunlarını çözemeyecektir. Halkımız, en kısa zamanda ülke gelirlerini adil dağıtan iktidarı kuracaktır.

Yorumlar (0)