CHP'Lİ ZEYBEK: İŞSİZLİK VE YOKSULLUK CAN YAKICI

CHP Havza İlçe Kongresinde konuşan Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; İktidarda da bulunanlar ülkemizi iyi yönetemediği için çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Ülkemizde, işsizlik, yoksulluk en önemli sorun olmaya devam ederken, kırsaldan metropol kentlere göç akışı devam ediyor. Vatandaşın borcu her geçen gün büyüyor; 01 Ocak- 13 Aralık 2019 tarihleri arasında tüketici kredisi ve kredi kartı borçları 583,6 milyar lirayla yeni bir rekor kırdı. Aynı tarihler arasında takibe alınan kredi kartı ve tüketici kredisi borcu ise 21,2 milyar lira oldu. Bankaların kara listeye aldıkları sayı ise 3 milyon 763 bin kişidir. Genç nüfus ta her üç kişiden birisi işsizdir. Bu veriler devletin açıklamış olduğu rakamlardır.

Vekil Haberleri 14.01.2020, 14:20
CHP'Lİ ZEYBEK: İŞSİZLİK VE YOKSULLUK CAN YAKICI

Zeybek; Ülkemizde olumsuz ekonomik koşullardan her kesim belirli paylar oranında etkilenmektedir. Çiftçiler, besiciler, esnaf ve sanatkârlar önemli sorunlarla karşılaşmaktadır, siftah yapmadan işyerlerini kapatan insanlarımız çareyi işyerini kapatmakta buluyorlar.

 CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 2020 Merkezi yönetim bütçesinde, ülkenin ve bölgenin sorunlarının çözümüne yönelik, üretim ve istihdam artışı ile ilgili bir hedef konulmamıştır. Bütçede faize büyük rakamlar ayrılırken, üretim, istihdam ve üretenlerin durumlarının düzeltilmesinde aynı özen gösterilmemiştir. Kentimiz ve ülkemizde eğitim sorunlarının yanında, sağlıkta büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Kamu hastanelerinde uzun kuyruklar oluşurken, özel hastanelere gidebilenler ise farklı adlar altında katkı alındığından şikâyetçidir.

  Zeybek; İşsizliğin,  yoksulluğun derinden etkilediği kesimlere yapılan sosyal yardımların yeterli olmadığını ve bu yardımların artırılması gerektiğine inanıyoruz. İşsiz insanlarımıza iş bulmak ancak üretim artışı ile mümkün olabilecektir.

SORUNLAR CHP İKTİDARI İLE ÇÖZÜLÜR

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Uzun süredir iktidar bulunanların ülke sorunlarını çözemediği ve sorunların çoğalmasına neden olduğu bilinmektedir. İktidarda olanların görevi sorunları çözmektir, çözemiyorsa! Muhalefet partilerine görevi devretmek olmalıdır. Ülkemizde yaşanan sorun ve sıkıntıların çözümü için CHP kadrolarının iktidara gelmesi gereklidir. Yoksulluğu yok edecek projelerimizden bir tanesi Aile sigortası idi, Aile kurumu korumak için gerekliliği her geçen gün daha önem arz etmektedir.

   Zeybek; Cumhuriyeti kuran, demokrasinin bütün kurum ve kuralları ile işlemesi için büyük uğraşlar veren CHP kadrolarına önemli görevler düşmektedir.  Üretime dayalı büyüme, bireysel özgürlüklerin güvence altına alınması, kariyer liyakate önem verilmesiyle birlikte; iş bilenlerin ülkemizi yönetir duruma gelmesiyle sorunlar çözüme kavuşacaktır. Yaşadığımız coğrafya ve ülkemizin içindeki sorunların çözümü için CHP’nin iktidarı ile mümkün olacaktır.

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; İlçe ve İl Kongrelerinde hangi listenin kazanacağından çok biz nasıl iktidara geliriz, onu tartışmamızın zamanıdır diye düşünüyorum.  Sonuçta sürece dâhil olan herkes Cumhuriyet Halk Partilidir. Bu süreçte sorumluluk alan herkese önemli görevler düşecek ve göreve seçilecek arkadaşlarımızın bu bilinç içerisinde olduklarına olan inancımla başarılar diliyorum.

Yorumlar (0)