CHP'li Zeybek'in 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'in 10 Kasım nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.

Vekil Haberleri 09.11.2019, 12:16 09.11.2019, 16:09
CHP'li Zeybek'in 10 Kasım Mesajı

Osmanlı Devletini emperyalistlerin parçaladığın dile getiren CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Çanakkale ve ülkemizin değişik cephelerinde emperyalistlere karşı devrimci mücadele vererek işgale son verirken, aynı zamanda mazlum milletlerin kurtuluş mücadelesinin de önderi olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkarak Milli mücadeleyi başlatmış. Samsun dan başlamak üzere Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas’ta ve Anadolu’nun çeşitli kentlerinde düşman işgaline karşı direniş hareketlerini başlatmıştır.

Savaş yıllarının uzun sürmesi sonucunda bitkin düşen halkın umudu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; direniş hareketlerini oluşturmuş ve direniş hareketlerinden düzenli Ordu kurmayı başarmış, Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandırmıştır. Emperyalizme karşı verilen savaşın başarıyla sonuçlanması dünyada etkilerini göstermiş ve bağımsızlık hareketleri hızlanmıştır. Yokluklar içerisinde verilen İstiklal savaşını mazlum uluslar bağımsızlık hareketlerinde örnek almıştır.

Zeybek; Askerliğinin yanında, yüksek öngörüye sahip devlet adamı, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Savaş meydanlarında kazanılan başarıların ekonomik, sosyal, siyasal ve eğitim alanlarında sürdürülmesi hedeflenerek; devrimlerin hayata geçirilmesini başaran bir dâhidir. Cumhuriyetin ilanı, temel ilkelerinin hayata geçirilmesini sağlayan ve devrimlerin uygulanması sonucunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk Asrın lideri olurken, Türkiye Cumhuriyeti Devletini uygar dünya devletleri arasında yerini aldı" dedi.

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANLAMA VE YAS GÜNÜDÜR

 CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Kurtuluş savaşını başarıyla tamamlayan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş meydanlarındaki üstün başarısını, zekâ dolu diplomasi ile birleştirerek bu günkü Misakı Milli sınırlarımız tescil edilmesini sağlamıştır. Yeniliklerin gerekliliğine inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Cumhuriyetin temel nitelikleri ile devrimleri yapmıştır. 10 Kasım 1938 de ebediyete intikal etmesi halkımızda ve mazlum uluslarda derin bir üzüntü yaratsa da, ölümünün 81 ‘inci yılında; milyonların ve dünya milletlerinin gönlünde ölümsüzleşen, 29 Ekim 2019 Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ülkemiz insanının; Demokrasiye, Cumhuriyete bağlılığı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgisini bir kez daha gördük. Kurtuluş mücadelesinin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnet, şükran ve saygıyla anarken, Atamız yüreğimizin derinliklerinde yaşıyor."

     

Yorumlar (0)