CHP'li Zeybek: Eğitimde Çöküş Devam Ediyor

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin bir açıklama yaptı. Zeybek, "Ülkemizde öğretimde Bilimsel verilerden uzaklaşılması sonucu; yapılan sınavlarda özellikle Matematik ve Fen bilimlerinde birçok öğrencinin sıfır çekmesi sonucunda dünya ülkeleri arasında son sıralarda yer almaktayız. Bir ülkenin gelişebilmesi için Eğitim, öğretime gereken önem verilmek zorundadır." dedi.

Vekil Haberleri 23.11.2019, 12:55 23.11.2019, 12:46
CHP'li Zeybek: Eğitimde Çöküş Devam Ediyor

Zeybek; "Hükümet bütçenin hazırlanmasında Bakanlıkların ve Sarayın özel harcamalarında tasarruf tedbirlerine başvurabilir! fakat eğitim, öğretim kaynaklarında artışlar yapılmalıdır. Hükümetin 17 yıldır hazırlamış olduğu Milli Eğitim Bakanlığının bütçelerinde azalma görüyoruz. Eğitim ve Öğretimde tasarruf tedbirleri uygulanamaz. Eğitim, öğretimde yaşanan düşüş dikkat çekici ve dünya ülkeleri ile yarışabilmemiz için kaynak artışı yanında kaliteye gereken önemin verilmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.
 

ÖĞRETMENLERE GEREKEN DEĞERLER VERİLMELİDİR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek sözlerini, "Ülkemizde Öğretmenlerin yaşam kalitesi; Hükümetin Eğitim, öğretime bakışını göstermektedir. Cumhuriyetin öğretmenleri farklı ücret ve sosyal güvencelerle;  kadrolu uzman öğretmen, öğretmen, ücretli ve sözleşmeli olmak üzere aynı işi yapan öğretmenlerin farklı ücret aldıklarını görüyoruz. 17 yıldır iktidarda olanlar, öğretmenlere verdikleri sözlerin arkasında durmamış ve seçimlerde vaat ettikleri 3600 Ek göstergeyi de vermemişlerdir. Öğretmenlerin sınıflarında verimli olması isteniyorsa; öncelikle insanca yaşam koşulları ile özgür tartışma ortamlarında eğitim vermeleri sağlanmalıdır. Kendilerini güvende hissetmeyen öğretmenlerden kaliteli eğitim vermeleri beklenemez.Çağa ayak uydurmanın en önemli koşulu Bilimsel eğitimden geçmektedir. Eğitim sistemimizde tekçi anlayış yerine; özgürce düşünen, sorgulayan insanların yetişmesi sağlanmalıdır. Dünyadaki gelişmeleri takip edip, çağı yakalayabilmemiz için özgür ortamda, bilimsel eğitimde ısrarcı olunmalıdır. 


SORUNLAR ÇÖZÜLMELİDİR


İktidarın, siyasal ve ideolojik yaklaşımı sonucunda eğitim, öğretim sorunlar yumağı haline gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı her türlü atamalarda kariyer ve liyakate önem vermesi gerekirken, iktidara yakın bir sendika ve cemaatlerin etkisiyle mülakatla; ilk atamalar ve yönetici atamaları yapılmaktadır. Eğitim, Öğretimin devlet tarafından parasız ve eşit şartlarda verilmesi gerekirken, son yıllarda; İktidarın Eğitimi ticarileştirmesi sonucunda devlet okullarından büyük öğrenci kaçışı yaşanmaktadır. Ödeme gücünü zorlayan ailelerin çocuklarını özel eğitim ve öğretime yönlendirdiğini görüyoruz. Eğitim sistemimizin içine düşürüldüğü durumdan kurtulabilmesi için; Evrensel ölçekleri dikkate alıp siyasal ve ideolojik yaklaşımlardan vazgeçmelidir. Eğitimi kısa vadeli siyasi politikalara alet etmeden, sistem üzerinde kalıcı veya uzun vadeli değişimlerin yapılmasında mutlaka bilimsel veriler programlanmalıdır.
   

Eğitim, öğretimde yaşanan hazin tabloyu ortadan kaldırmak için toplumun bütün bireylerine önemli görevler düşmektedir. Çocuklarımızın en iyi biçimde eğitilmeleri için; ailelere ve öğretmenlere önemli görevler düşmektedir.
24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle; Öğretmenlerimizin ekonomik, demokratik talepleri ve eğitim, öğretimin içinde bulunduğu sorunların çözümü sağlanmalıdır.  Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık ve sıhhat dolu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum. 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarken, Bütün öğretmenlerimizin iş güvencesi ile emeklerinin karşılığını aldıkları, Bilimsel, Çağdaş, Laik, Atatürk Devrim ve ilkeleri ışığında  eğitimin  verildiği bir ortam dileğiyle Öğretmenlerimizin günü kutlu olsun" şeklinde sürdürdü.

 

Yorumlar (0)