CHP'li Zeybek: "Bölüşürsek tokuz, bölünürsek yokuz”

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 01 Mayıs Emek-Dayanışma Günü ve İşçi Bayramını kutladı.

Vekil Haberleri 30.04.2020, 14:29
CHP'li Zeybek: "Bölüşürsek tokuz, bölünürsek yokuz”

“Bu yıl, Corona virüs küresel salgınla mücadele koşullarında, 1 Mayıs’ı meydanlarda kutlayamıyoruz. Fakat her koşulda mücadele edebilmeyi çok iyi öğrenen işçi ve emekçi sınıf, bu zorlu koşullarda da mutlaka gür, coşkulu sesini haykıracaktır, haykırmalıdır.

AKP’nin çapsız ekonomik, sosyal ve siyasal politikalarıyla iyice yoksullaşan işçilerimiz, küresel salgınla birlikte şiddetini artıracak ekonomik cendereyle de baş başa bırakılmaktadır. Bu zorlu süreçte emekçilerin kira, fatura ve kredi borçları ertelenmediği gibi işçiler bankalardan faizle borç para almaya zorlanıyor. Sözde işten çıkarmalar yasaklanırken ücretsiz iznin önü açıldı. Ücretsiz izne gönderilecek işçiler aylık 1.177 TL ile açlıktan ölmeye terk edildi. Rekor boyutlarda olan işsizlik artık toplumsal, sosyal hayatı tehdit eder hale geldi. Üretim ve üretim anlayışını toplumun her katmanından dışlayan, yok sayan AKP iktidarı, iş arayan işsizler ordusunun artık umudunu yitirip iş aramayı da bıraktığı durumda, toplumda ne gibi sonuçları olacağının farkında mıdır?

Ülkemiz birikimlerinin varlık fonu adı altında çarçur edildiği, işsizlik fonu ile patronların kurtarılmaya çalışıldığı bir düzen ne ezen ne ezilen hakça bir düzen anlayışını dağa taşa yazan bizler için asla kabul edilemez.

Her zamankinden fazla birliğe, dayanışmaya, hakça bölüşüme ihtiyacımız olduğu bugünlerde, Yunus Emre’nin belirttiği gibi “Bölüşürsek tokuz, bölünürsek yokuz” anlayışıyla sosyal dayanışmayı, bilinci ve mücadele azmini artırmalıyız.

Koşullar, alın teri sahibi işçi ve emekçilerimiz için hiç olmadığı kadar zor olsa da umudumuzu ve mücadele azmimizi hiç kaybetmeyeceğiz. Vatan sevdalısı şairimiz Nazım Hikmet’in dizelerindeki umut, işçi ve emekçilerimizin mücadele ruhudur.

“Beklenen günler, güzel günlerimiz ellerinizdedir,

Haklı günler, büyük günler,

Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan

Ekmek, gül ve hürriyet günleri.

İşçi sınıfına selam olsun.”

Yorumlar (0)