CHP'li Yüksel Özkan'ın Ülkemiz gençlerinin yaşamış oldukları sorunlar araştırılsın!

CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel ÖZKAN, Yapılan araştırmalara göre, ülkemizin geleceği gençlerimizin gelecek kaygısı her geçen gün daha da artmaktadır. İyi bir eğitim ya da iş imkanı bulabilmek, daha özgür yaşamak isteyen gençlerimiz birer birer ülkeyi terk etmektedirler.

Vekil Haberleri 24.06.2021, 11:21 24.06.2021, 11:42
CHP'li Yüksel Özkan'ın Ülkemiz gençlerinin yaşamış oldukları sorunlar  araştırılsın!

Gençlerin yaşadığı sorunlar ekonomik, siyasal, toplumsal ve kültürel başlıklar altında birikmektedir. Neredeyse her üç gençten bir tanesinin işsiz olması, toplumda değer görememe duygusu, kişisel özgürlüklerinin olmaması, gelecekleri ile ilgili plan yapamama gibi nedenler, gençlerimizin başka bir ülkede hayatlarına devam etme isteklerini artırmaktadır.

Ayrıca eğitim için yurt dışına giden “genç beyinler” de geri dönmeyi düşünmemektedirler. Ülkemizin yetiştirdiği gençlerimizin hayatlarının geri kalan kısmında kendi ülkelerine faydalı olamamaları ülke olarak onlara sahip çıkamamamız çok acıdır.

Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında dile getirdiğimiz bu konuların ivedilikle araştırılması ve çözüm yollarının bulunması amacı ile Meclis Araştırma önergemizi sunmuş bulunuyoruz.

Umuyorum ki, Meclis’te oy birliği ile bir araştırma komisyonu kurularak çalışmalarına başlayacaktır.

Yorumlar (0)