CHP'li Yüceer Likit Tank Çiftliğini Sordu

Tekirdağ’da özelleştirilen Tekirdağ Uluslararası Limanı’na likit tank çiftliği kurulması planlanıyor. Kimyasalların depolanacağı alanın 500 metre ötesinden aktif fay hattı geçiyor. Yaklaşık bir kilometre ötesinde ise ikinci bir aktif fay bulunuyor.

Vekil Haberleri 26.12.2019, 11:40 26.12.2019, 11:45
CHP'li Yüceer Likit Tank Çiftliğini Sordu

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Büyük Marmara Depremi’nde, dolgu alanı üzerinde bulunan sınai tesisler ve depolama tesislerinin yarattığı felaket ortadayken; 1. derece deprem bölgesinde yer alan iki aktif fayın hemen yakınına kimyasal depolama alanı kurulması kaygı yaratmaktadır” dedi.

90 BİN METREKARE ALAN DOLDURULACAK

Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesinde bulunan ve özelleştirilmesinin ardından Ceyport Tekirdağ Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. adını alan limana likit tank çiftliği kurulması planlanıyor. Aynı proje kapsamında 90 bin metrekarelik dolgu alanı oluşturulması amaçlanıyor.

OKUL, HASTANE, ADLİYE VE STADIN YANI BAŞINDA

Dolgu alanı üzerinde likit tank çiftliği olarak kullanılacak alanın Barbaros Mahallesi’nin hemen yanı başında olması endişe yaratıyor. Limanın hemen yakınında bir ilköğretim okulu, bir lise, hastane ve Adalet Sarayı gibi çok sayıda kamu kurumu ve Namık Kemal Stadı buluyor.

Diğer yandan, kentin denizle bağlantısını keseceği düşünülen proje için gerekli dolgu malzemesinin bölgeden temin edilecek olması da kaygıları arttırıyor.

500 METRE ÖTESİNDEN FAY HATTI GEÇİYOR

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle Meclis’te soru önergesi verdi.

Yorumlar (0)