CHP'li Yüceer: Kadın sporcularımıza yönelik nefret söylemi cezasız kalmasın

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında yaptığı paylaşımlara tepki gösterdi. Şahin’in açıklamalarının kadına ve kadın bedenine yönelik cinsiyetçi yaklaşımın açık bir örneği olduğunu dile getiren Yüceer, kullandığı ayrımcı ifadeler ve nefret dili nedeniyle belediye başkanı hakkında inceleme başlatılması çağrısı yaptı. 

Vekil Haberleri 15.01.2020, 15:53
CHP'li Yüceer: Kadın sporcularımıza yönelik nefret söylemi cezasız kalmasın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 2020 Tokyo Olimpiyatları’na gitmeye hak kazandığı maçın ardından Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı’nın açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti. 

‘TEK NEDENİ KADIN SPORCU OLMALARI’

Yüceer, “Ülkemiz adına büyük başarılara imza atan sporcularımızla gururlanmak yerine, onları hedef gösteren bu anlayışı kınıyorum. Onların başarısından duyulan rahatsızlığı tek nedeni, kadın sporcular olmalarıdır. Belediye Başkanının açıklamaları, kadına ve kadın bedenine yönelik cinsiyetçi yaklaşımın en açık örneğidir” dedi. 

‘KADINLAR KARANLIK ZİHNİYETE TESLİM OLMAYACAK’

Şahin’in ifadelerinin kadına yönelik ayrımcılık ve şiddeti besleyen anlayışın bir tezahürü olduğunu vurgulayan Yüceer, “Kadınlara ahlak dersi vermeye çalışan, kadınların yaşamına müdahale etmek isteyen bu karanlık ve çarpık zihniyete teslim olmayacağız. İnanıyorum ki, A Milli Kadın Voleybol Takımımız Tokyo’da göstereceği başarıyla, kadını sadece cinsel bir obje olarak gören bu yaklaşıma en güzel yanıtı verecektir. Onlarla gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

SOYLU’YA ÇAĞRI

Yüceer, “Savcıları ve İçişleri Bakanlığı’nı, kullandığı ayrımcı ifadeler ve nefret dili nedeniyle Kaynaşlı Belediye Başkanı hakkında gerekli işlemleri başlatmaya çağırıyorum” dedi. 

Yorumlar (0)