CHP'li Yüceer: “Atatürk’ün işaret ettiği rotada mücadelemize devam ediyoruz”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, işaret ettiği yüksek uygarlık seviyesi ve tam demokrasiyle yüceltinceye kadar da soluksuz mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Vekil Haberleri 19.05.2020, 08:27
CHP'li Yüceer: “Atatürk’ün işaret ettiği rotada mücadelemize devam ediyoruz”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Büyük Önder Atatürk’ün işgal altındaki İstanbul’dan Samsun’a geçerek Milli Mücadele’yi başlattığı 19 Mayıs’ın 101. yıl dönümüne ilişkin mesajında, “19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderdiğinde Cumhuriyete doğru çizilen rotada, emperyalizme karşı halkımızın kurtuluş mücadelesinin ilk adımıdır” dedi.

İşgalden kurtuluşa 19 Mayıs

Yüceer, “O günlerde başkent işgal altında, ordunun silahları elinden alınmış ve uzun yıllar süren savaş nedeniyle millet yorgun ve fakir bir durumdaydı. Milleti ve memleketi I. Dünya Savaşı’na sürükleyenler, kendi hayatlarını kurtarma kaygısına düşerek memleketten kaçmışlardı. Atatürk bütün bunlara karşı, milletin bağımsızlığı için silah arkadaşlarıyla, ‘Bunlar hürriyet uğruna ölmeye karar verenlerin kuvvetini anlayamazlar. Biz, Anadolu’ya ne silah ne cephane götürüyoruz. Biz ideali ve imanı götürüyoruz’ sözleri ile yola çıktı” dedi.

Cumhuriyet ile taçlandı

19 Mayıs ile başlayan sürecin Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolu açtığını belirten Yüceer, “Samsun’da 19 Mayıs sabahında doğan güneş, bütün bir memlekete aydınlığa giden yolu işaret etti. O gün parlayan kıvılcım, Amasya’da ‘milletin azim ve kararı’ hâline geldi. Erzurum’da “Vatan bir bütündür, bölünemez.” ülküsüyle birleşti. Sivas’ta her türlü manda ve himayeyi reddederek, Ankara’da Milletin Meclisi’nin açılışına dönüştü. 19 Mayıs’ın direniş ruhu, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile taçlandı” ifadelerini kullandı.

Mücadelemiz devam ediyor

Yüceer, “Aradan 101 yıl geçti. Atatürk’ün işaret ettiği rotada, mücadelemiz bugün de devam ediyor. Çünkü, bu halkın kimsenin tutsağı veya kulu olmadan, egemenliğin ancak millete ait olacağı inancıyla yaşayacağını hazmedemeyenler hala mevcut. Ancak bilinmeli ki, Atatürk ilke ve inkılaplarına, O’nun Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve gençliğe emanet ettiği mirasına karşı ‘gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde’ olanlara asla geçit vermeyeceğiz. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, işaret ettiği yüksek uygarlık seviyesi ve tam demokrasiyle yüceltinceye kadar da soluksuz mücadelemize devam edeceğiz. O’nun Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimiz de özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacak” dedi.

Atatürk’ün ve bağımsızlık mücadelemizin doğum günü kutlu olsun

Yüceer’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin ve tüm ulusumuzun “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyorum. 19 Mayıs 1919’da başlayan büyük yolculuğun 101. yıl dönümünde başta Atatürk olmak üzere, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyor, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Bu günü, ‘Benim doğum tarihim 19 Mayıs 1919’dur’ diyerek anan Atatürk’ün ve bağımsızlık mücadelemizin doğum günü kutlu olsun.”

Yorumlar (0)