CHP'li Yüceer, 25 Kasım'da Kadına Yönelik Polis Şiddetine Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 25 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Taksim’de yaşanan polis şiddetine Meclis’te tepki gösterdi. “Kadına şiddete hayır" diye yürüyen kadınlara saldıranların kadına yönelik şiddete engel olamayacağını vurgulayan Yüceer, “Anlaşılan iktidar, kadın sorunları ve özellikle şiddet sorunu konusunda bir arpa boyu yol katedilmediğini gözlerden saklamak istiyor” dedi.

Vekil Haberleri 26.11.2019, 17:54
CHP'li Yüceer, 25 Kasım'da Kadına Yönelik Polis Şiddetine Tepki Gösterdi

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Candan Yüceer, Türkiye’de 25 Kasım’ın yine yasaklar, engellemeler ve kadın cinayeti haberlerinin gölgesinde geçtiğini söyledi. Pek çok ilde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle toplanan kadınların engellendiğini hatırlatan Yüceer, İstanbul Taksim’de polisin kadınlara plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etmesini kınadı.

Yüceer, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nü yasaklayanların, ‘Kadına şiddete hayır’ diye yürüyen kadınlara saldıranların konuşacak, savunacak bir şeyi olamaz. Bu, aslında iktidarın kadın sorununa bakışını ve duyarsızlığını gösteriyor. Anlaşılan iktidar, kadın sorunları ve özellikle şiddet sorunu konusunda bir arpa boyu yol katedilmediğini gözlerden saklamak istiyor” dedi.

Yorumlar (0)