CHP'li Yılmazkaya’dan Gaziler Günü Kutlama Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimize gurur veren, her zaman övünülecek eşsiz destan ve zaferlerle dolu tarihine adlarını yazdıran gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle andı.

Vekil Haberleri 18.09.2021, 14:25
CHP'li Yılmazkaya’dan Gaziler Günü Kutlama Mesajı

Yılmazkaya, Gaziler Günü için yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Milletimize gurur veren, her zaman övünülecek eşsiz destan ve zaferlerle dolu tarihine adlarını yazdıran gazilerimiz, Türk Milletinin tarih boyunca ödün vermediği bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun bir yaşam ilkesi olduğunun en değerli simgelerindendir.

Güzel yurdumuz üzerinde Atatürk öncülüğünde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ölümsüz Önderimiz başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir.

Bağımsızlık mücadelemizin ve Kurtuluş Savaşı’nın Baş Komutanı Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” ünvanının verilişinin 100. yıldönümü. Onu ve bu vatan uğruna gazi olmuş tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle andığımız 19 Eylül’ün gururunu yaşıyoruz.

Bu anlamlı günün milletimizce, yurdumuzun her yerinde “Gaziler Günü” olarak anılması, bizlere büyük kahramanlara karşı olan vefa borcu ve şükranlarımızı bir nebze de olsa sunma olanağı tanımıştır.

Gazilerimiz, yüce milletin mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkelerine hizmet etmişler, yurtseverlikleriyle örnek olmuşlardır. Milletimiz, şehit ve gazilerini her zaman en yüce duygularla anımsamakta, onlara sonsuz sevgi ve saygı duymaktadır.

100 yıl önce Mehmetçik’in canıyla kurtardığı bu vatanın kahraman evlatları bugün terör lanetinin namertçe kurduğu tuzaklarla, pusularla şehit edilmekte, gazi olmaktadır. 100 yıl önce olduğu gibi kahramanca vatanını korumak için canını veren şehitlerimize ve gazilerimize her gün bir yenisi ekleniyor. Şehitlerimizi minnetle andığımız, gazilerimizi şükranla kucakladığımız bu günde halkımızın birlik ve beraberliği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinde ilerleyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağını kararlılıkla bir kez daha vurguluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşında, yurt içinde ve yurt dışında savaşmış, terörle mücadelede görev almış tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)