CHP'li Yılmazkaya: “Vatandaş kan ağlarken, AKP Hükümeti her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylüyor”

Son yıllarda gıdada yaşanan yüksek fiyat enflasyonu eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, AKP Hükümetinin uyguladığı yanlış politikaların bedelini dar gelirli vatandaşın ödediğini vurguladı.

Vekil Haberleri 16.11.2020, 12:00
CHP'li Yılmazkaya: “Vatandaş kan ağlarken, AKP Hükümeti her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylüyor”

Sadece bir yılda sıvı yağ fiyatının yüzde 100 oranında arttığına dikkat çeken Yılmazkaya, Son yıllarda yaşanan zam yağmuruyla ilgili, oluşan fiyat artışlarının sadece sıvı yağ ile sınırlı kalmadığını, bütün gıda fiyatlarının büyük oranda arttığını ifade etti.

Gıda Fiyatları Aldı Başını Gidiyor

“Gıda ürünlerinde en çok zamlananların başında sıvı yağ geliyor” diyen Yılmazkaya, “Geçen yıl 5 litresi 35 TL olan sıvı yağın fiyatı 70 TL’ye dayandı. Vatandaş kan ağlarken, AKP Hükümeti her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylüyor” dedi.

“Peki, bu yüksek fiyat artışları TÜİK rakamlarına neden yansımıyor” diyen Yılmazkaya, “Sarayın talimatlarıyla hareket eden devlet kurumları maalesef görevini yerine getirmiyor” ifadelerini kullandı.

“Gıdada yaşanan yüksek enflasyon ve tağşişten sonra şimdide kaçak gıda, ülkede uygulanan yanlış politikaların sonucudur” diyen Yılmazkaya, Suriye'den 18 kiloluk zeytinyağı kaçak yollarla Gaziantep'e 90-100 TL'ye getirildiğini ve iç piyasada 250 TL ile 300 TL'ye satıldığını” söyledi.

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya yaptığı açıklamada şu ifadelere değindi;

“Afrin’de yıllık ortalama 30 bin ton zeytinyağı üretiliyor. Bu miktar, Hatay, Osmaniye, Kilis bölgesinde üretilen zeytinyağı kadardır. Savaşla birlikte son dönemlerde Suriye’den kaçak getirilen zeytinyağı en çok Gaziantep, Kilis ve Hataylı üreticiyi etkilemekte. Üretici, sanayici zeytinyağı piyasasındaki durgunluktan, yüksek girdi maliyetlerinin üzerine Suriye’den kaçak gelen zeytinyağı yüzünden, depolarda geçen yıldan kalan zeytinyağını satamamaktan şikâyetçi.”

Kaçak zeytinyağının kilosu 5.5 lira

Yılmazkaya, “Gaziantep-Kilis-Suriye üçgeninin zeytincilikte büyük üretim yaptığını ancak zeytinyağı fiyatlarında dengesiz fiyatların kimler tarafından kontrol edileceği henüz belli olmadığı için bu iş fırsatçılara kalmaktadır” dedi.

Gaziantep yöresine ait zeytinyağının 18 kiloluk tenekesinin 200-250-300 ve 350 TL dolayında satıldığını belirten Yılmazkaya, fiyatlarda yaşanan büyük dengesizliklere dikkat çekti.

Bu fiyatların neye göre belirlediğinin henüz tespit edilemediğini vurgulayan Yılmazkaya, vatandaşı sahte zeytinyağı üretimlerine ve satışlarına karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Suriye'den 18 kiloluk Zeytinyağı kaçak yollarla Gaziantep'e 90-100 TL'ye getirildiğini ve iç piyasada yüksek fiyatlara satıldığını öne süren Yılmazkaya, bu kaçakçılığa İktidarın göz yumduğunu belirtti.

“Zeytinyağının 18 kilosu Suriye'de 90-100 TL'ye satılırken, Gaziantep'te astronomik fiyatlara satılmasının nedeninin ne olduğunu tüketicilerin ve bizlerin çok merak ettiğini” vurgulayan Yılmazkaya sorunun çözümü için AKP Hükümetini işaret etti; “Kaçakçılığa Göz Yummasınlar” dedi.

Yorumlar (0)