CHP'li Yılmazkaya: Varlık Yönetim Şirketleri Vatandaşı Tehdit Ediyor!

“Vatandaşın bankalardaki borçlarını % 3-% 5 karşılığında alan varlık şirketleri borcun yüzde yüzünü tahsil ettiği gibi birde vatandaştan yüksek faizler talep etmektedir.” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı.

Vekil Haberleri 27.11.2019, 17:22 27.11.2019, 17:22
CHP'li Yılmazkaya: Varlık Yönetim Şirketleri Vatandaşı Tehdit Ediyor!

Konuşmasında, vatandaşı tehdit eden Varlık Yönetim Şirketleriyle ilgili “Yüce Meclisin bu konuda gerekli adımları atmasını bekliyorum” ifadelerini kullanan Yılmazkaya, “Varlık Yönetim Şirketleri birçok vatandaşı intihara sürüklediği gibi kanunlara da aykırı hareket etmektedir” dedi. 

Yılmazkaya; “Varlık Şirketlerinin gönderdiği mesajlar ile psikolojisi bozulup yuvası yıkılan aileler var. Borç batağında olan bu vatandaşlarımız işsizlik yüzünden icralar yüzünden intihar ediyor!”

Sonuç itibariyle, yüzbinlerce borçluyu ilgilendiren Varlık Yönetim Şirketleri’nin vatandaş üzerinde kurduğu psikolojik baskı ve tacizlerin denetlenmesi ve vatandaşın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi adına gerekli adımların atılması zorunluluk haline gelmiştir. İnsanların psikolojilerini bozan, intiharlara sevk eden, birçok aleninde yıkılmasına neden olan bu uygulamaların denetlenmesi, yasal olarak gerekli düzenlemenin ve incelenmesi adına Yüce Meclisin bu konuda gerekli adımları atmasını bekliyoruz”
Varlık Yönetim Şirketleri sorununu TBMM’ye taşıayn Yılmazkaya genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;


“Son zamanlarda “Varlık Yönetim Şirketlerinin” telefonla borçlu şahısları arayarak “Borcunu öde” tacizleri vatandaşı bıktırmakta ve bunaltmaktadır. Vatandaşın bankalardaki borçlarını % 3 ile % 5 karşılığında alan varlık şirketleri borcun yüzde yüzünü tahsil ettiği gibi birde yüksek faizler talep etmektedir. Borçlu kişiyi haftada 2-3 defa farklı merkezlerden arayarak haciz yapmakla tehdit eden ve buna yönelik mesajlar göndererek psikolojik baskı uygulayan Varlık Yönetim Şirketleri birçok vatandaşı intihara sürüklediği gibi kanunlara da aykırı hareket etmektedir. Türkiye’nin ekonomik durumu ortada. İnsanların birçoğu evine ekmek götüremiyor. Birçok işletme kapanmakta, işsizlik artmakta, vatandaşın kredi ve kredi kartı borçları katlanarak büyümekte. Sadece son 10 ayda 1 milyonun üzerinde vatandaş icralık olmuş. Daha yeni Gaziantep’te bir iş insanımız borçları yüzünden intihar etti. Yüce Meclisin bu konuda gerekli adımları atmasını bekliyoruz.”

Yorumlar (0)