banner773

CHP'li Yılmazkaya: Devleti Zekata Muhtaç Hale Getirdiler

Yılmazkaya: “Devletten ve bu ülkenin kaynaklarından en fazla yararlanan, en fazla ihale alan firmalar nerede?”

Vekil Haberleri 31.03.2020, 14:33
CHP'li Yılmazkaya: Devleti Zekata Muhtaç Hale Getirdiler

“Koronavirüs salgını nedeniyle ülke olarak zor günler geçirdiğimiz şu dönemde, İtalya’ya bir gemi dolusu, İspanya’ya bir uçak dolusu malzeme yollayacağız havası atan hükümetimiz şimdilerde zekat toplamaya başladı”  diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, AKP Hükümetiyle ülkenin kaynaklarından en fazla yararlan iktidar yanlısı holdingleri sert bir dille eleştirdi. 
 “Bu millet bunları da unutmayacak..!” diyen Yılmazkaya, “Devletin ve bu ülkenin kaynaklarından en fazla yararlanan, en fazla  ihale alan, yandaş firma sahipleri bu krizde işçileri bir aylık ücretsiz işten çıkarmak dışında bir şey yapmazken, Koç Holding'in koronavirüs felaketinin yaşandığı bu dönemde bütün kaynaklarını seferber ederek ülkeye ve vatandaşlarımıza verdiği büyük desteği de unutulmayacak!” ifadelerini kullandı.

Şehitler İçin Toplanan Paralar Ne Oldu?
Bugüne kadar vatandaştan toplanan yardım ve bağışlarla ilgili birçok şaibenin bulunduğunun altını çizen Yılmazkaya,  “15 Temmuz Şehitleri için toplanan 310 milyon lira ile Beşiktaş’ta katledilen vatandaşlarımız için toplanan 52 milyon liranın bile akıbetinin belli olmadığı ülkemizde, paranın buhar olup uçtuğu bu kadar şaibeli bir ortamda vatandaşın doğal olarak hükümete pekte güveni kalmamıştır” ifadelerini kullandı. 

İsraf ve Savurgan Politikalar Yüzünden Devleti Zekata Muhtaç Hale Getirdiler
“Darbe olur, bağış toplanır. Deprem olur, bağış toplanır. Virüs gelir, zekat istenir. Peki bu toplanan vergiler nerede? diye soran Yılmazkaya yaptığı açıklamada, “Sarayın günlük masrafının 5 milyon lira olduğu bir yerde ne kadar zekat toplasan ne kadar vergi toplasan bu deliği kapatmaya yetmez” ifadelerini kullandı.  “İsraf ve savurgan politikalar yüzünden devleti zekata muhtaç hale getirdiler.” diyen Yılmazkaya, “Hiç devlet zekat, fitre toplar mı?” ifadelerini kullandı. “Koronayla mücadele için batıda devletler vatandaşına para dağıtırken, akıllara ziyan hükümetin korona ile mücadele için zekat toplama kampanyası başlatması hiçte şaşırtıcı olmadı!” diyen Yılmazkaya, “İtibardan tasarruf olmaz” diyenler utanır mı bilmem ama Suriyelilere 40 milyar doları bulan hükümetin bundan sonraki felaketlerde vatandaştan fitre ve sadaka toplayacağı günleri de göreceğiz galiba” dedi.  

Devleti Bu Durma Düşürenler Utansın! 
“Darbe olur, bağış toplanır. Deprem olur, bağış toplanır. Virüs gelir, zekat istenir. Peki bu toplanan vergiler nerede?  Sarayın günlük masrafının 5 milyon lira olduğu bir yerde ne kadar zekat toplasan ne kadar vergi toplasan yetmez bu deliği kapatmaya.  Koronayla mücadele için batıda devletler vatandaşına para dağıtırken, akıllara ziyan hükümetin korona ile mücadele için zekat toplama kampanyası başlatması hiçte şaşırtıcı olmadı!  Devlet zekat ve fitre mi toplar? Devlet fakir midir? Devlet gariban mıdır? Devleti zekata muhtaç hale getirdiler.  Devleti bu durma düşürenler utansın! 
“İtibardan tasarruf olmaz” diyenler utanır mı bilmem ama Suriyelilere 40 milyar doları (240 milyar lira) bulan hükümetin bundan sonraki felaketlerde vatandaştan fitre ve sadaka isteyeceği günleri de görecek gibiyiz!   Her şeyi vatandaş yapacaksa size ne işe yarasınız?

Peki; 
Devletten ve bu ülkenin kaynaklarından en fazla yararlanan ve en fazla  ihale alma rekortmeni olan, bu aldıkları büyük ihalelerle dünya ekonomi raporlarına giren bazı yandaş inşaat firma sahipleri bu krizde işçileri bir aylık ücretsiz işten çıkarmak dışında ne yaptı?!

Bu millet bunları da unutmayacak..! 
Bu millet,  Koç Holding'in koronavirüs felaketini yaşandığı bu dönemde ülkeye ve vatandaşlarımıza verdiği büyük desteği de unutulmayacak!
Koç Holding Arçelik’te Beyaz eşya üretimini durdurup fabrikalarında solunum cihazı üretimine başlamasını örnek gösteren Yılmazkaya;
“Hastanelerdeki temel ihtiyaçları karşılamak üzere Arçelik, çamaşır ve kurutma makinelerini, fırın, çay, kahve ve tost makinelerini Türkiye’nin birçok yerindeki ihtiyaç duyan 170 hastanesine bağışlayan, Divan otellerini sağlık çalışanlarına ücretsiz açan, solunum cihazı üreticilerine altyapı hizmetini ücretsiz veren, Ford Otosan’da tıbbi maske üretmeye başlayan, Arçelik tesislerinde üreteceği 20.000 adet solunum cihazını hastanelere ücretsiz hibe edecek olan Koç Gurbu’nu ve Sanayimizin gururu Arçelik’i yürekten kutluyorum.
Teşekkürler…

Sizin bu zor günler yaptığınızı kimse unutmayacak. Ama devletin ve ülkenin kaynaklarından en fazla yararlan, en fazla ihale alan, ihale rekortmeni olan ve bu ihalelerle dünya ekonomi raporlarına giren yandaş inşaat firma sahipleri bu krizde işçileri bir aylık ücretsiz çıkarmak dışında ne yaptı?! Bu millet bunları da unutmayacak..!”  

Yorumlar (0)