CHP'li Yılmazkaya: Anayasa fiilen ortadan kaldırılmıştır!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılanma talebini reddetmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Vekil Haberleri 14.10.2020, 11:15 14.10.2020, 11:22
CHP'li Yılmazkaya: Anayasa fiilen ortadan kaldırılmıştır!

Yılmazkay, “Vatandaş bizlere, Yüce Türk Milleti adına karar veren adaleti sağlaması için kurulmuş mahkemeler ve hakimler bugün nereden talimat almaktadır? Sorularını sormaktadır.”

“Hukuk devletinin olmazsa olmazı olan bağımsız üst mahkemelerin tartışılması, tanınmaması ülkemizi çok büyük felaketlere sürükleyecektir. Adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Hatta belki de gün gelecek, bu Parlamento çatısı altındaki birçok arkadaşımıza lazım olacak. Bu nedenle, adaletin önemi herkes için değerlidir.
Milletvekilimiz Enis Berberoğlu için yerel mahkemenin üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesi kararını tanımaması bariz hukuksuzluk, adaletsizliktir. Verilen karar herkes tarafından biliniyor ki siyasal bir karardır. Bu durum bir milletvekilinin vekilliğinin düşürülmesinin ötesinde, bariz adaletsizliğin en büyük örneğidir. Adaletin bir gün hepimize gerekli olduğu bilinciyle, bu yüce heyetin en kısa sürede tam adaletin sağlanacağı noktaya geleceğine inanıyorum. Parlamento olarak, tüm milletvekilleri olarak, varlığımızın teminatı olan Anayasamıza ve adalete hep birlikte sahip çıkma çağrısında bulunuyorum.

Hukukun olmadığı bir yerde kimsenin can ve mal güvenliği olmaz.

Yüce Türk Milleti adına karar veren adaleti sağlaması için kurulmuş mahkemeler ve hakimler bugün nereden talimat almaktadır? Vatandaş bu soruları bizlere soruyor!

Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında vermiş olduğu "hak ihlali" kararını "tanımayan" Yerel Mahkeme hukuk piramitinin en üstünde bulunan Anayasayı askıya almaktadır. Milli iradeyi yok sayan, birilerinin talimatıyla alınan bu karar bizlerce yok hükmündedir!

Hiçbir yasa, yönetmelik ya da tüzük (iç tüzük) Anayasa'ya aykırı olamaz, aykırı uygulama yapılamaz.

Hukuk güvenliğini ortadan kaldıran bu karar "yok hükmünde" ve "görev suçudur”

An itibariyle Anayasa fiilen ortadan kaldırılmıştır!

Bugün bir hukuk darbesi yapılmıştır!

Cumhuriyet Halk Partisinin tüm yurttaşlar için talebi olan hak, hukuk, adalet mücadelesi asla bitmeyecek.”

Yorumlar (0)