CHP'li Yıldırım Kaya:Tam Bağımsız Türkiye diyen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anlamak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Kemer İlçe Örgütü'nün "Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Anma Etkinliği"ne katılarak bir konuşma yaptı.

Vekil Haberleri 07.05.2019, 13:48
CHP'li Yıldırım Kaya:Tam Bağımsız Türkiye diyen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anlamak

CHP Kemer İlçe Örgütü'nün düzenlediği "Deniz ve Arkadaşlarını Anma Etkinliği"ne konuşmacı olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya bir konuşma yaptı.


İşte Kaya'nın, Dezmiş Gezmiş ve arkadaşlarının anıldığı o etkinlikte yaptığı konuşma:


Deniz Gezmiş ve arkadaşları 18 Temmuz 1968'de “Tam bağımsız Türkiye” sloganlarıyla hem Türkiye hem de dünya tarihinde Amerika’ya karşı yapılmış en önemli eylemlerden birini gerçekleştirdiler. Dolmabahçe rıhtımına demirlemiş 6. Filo’yu protesto eden devrimci gençler, Amerikan askerlerini denize döktüler. Bu eylem sıradan bir eylem değildi, simgesel anlamı çok büyüktü. Amerikan emperyalizmine karşı bir meydan okumaydı. 


Ancak o yıllarda bu eylemelere karşı çıkan, 6. Filoyu kıble yapıp namaza duranlar da vardı. 6. Filo askerlerini denize dökenleri, vatan haini ilan edip, katledecek kadar gözleri dönmüş ve kör olmuşlardı. Emperyalizme karşı mücadele verenleri, “komünist”, “örgüt üyesi”, “vatan haini” diyerek, ağır işkencelerden geçirmiş, öldürmüş ve idam etmişlerdi.


Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan da vatan haini ilan edilip bir gece yarısı idam edildiler. 6 Mayıs 1972 yılında, Denizleri asan anlayış, bugünde Amerikan emperyalizmiyle işbirliği içinde eylemlerine, kışkırtmalarına, katliamlarına devam ediyor.


“Tam bağımsız Türkiye” sloganıyla yola çıkanları asanlar, tarihten ders almayanlar; toplumun bir kesimini, terörist, vatan haini, zillet, illet ilan ederek, emperyalistlerin politikalarına hizmet etmeye devam ediyorlar.      
Sivas’ta, Maraş’ta, Gezi’de masum insanları katleden anlayış, 21 Nisan günü Çubuk’ta bir şehidimizin cenaze namazında, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişimi düzenleyerek, Türkiye’yi bir iç savaşa sürüklemek istedi. Bunu yaparken de kurban olarak, “Tam bağımsız Türkiye” diyenlerin yoluna yoldaş olan birini seçtiler. 


Emperyalist güçler ve onların işbirlikçileri, yerel seçimlerde büyükşehirleri kaybedenleri kullanarak planlarını devreye soktular. 


Yıllardır toplumu kutuplaştıranların tek bir kıvılcımın bile bir ülkeyi yakmaya yeteceğini görmeleri gerek.


Geçmişte de emperyalistlerin güdümünde iç savaş çığırtkanlığı yapıp, sağ ve sol düşüncede olan gençlerimizi birbirine kırdırmaya çalışanlar oldu. Bugünde aynı düşüncede olan emperyalizmin uşakları var!


1969 Kanlı Pazarında İstanbul Taksim Meydanı'nda 6. Filo'yu protesto eden devrimci gençlerin katlinden önce Mehmet Şevki Eygi, “Büyük fırtına patlamak üzeredir, Müslümanlar ile kızıl kafirler arasında topyekün savaş kaçınılmaz hale gelmiştir. Müslüman kardeşim, sen bu savaşta bitaraf (tarafsız) kalamazsın. Ben namazımı kılar, tespihimi çekerim. Etliye, sütlüye karışmam deyip de kendine zulüm edenlerden olma, gözünü aç, bak! Onlarda taş, sopa, demir, Molotof kokteyli mi var? Biz de aynı silahları kullanmaktan aciz değiliz (!) Cihat eden zelil olmaz. Sağ kalırsa gazi olur, canını verirse şehitlik şerefini kazanır.” diye yazmaktan geri durmamıştır. 


Komünizmle Mücadele Dernekleri Genel Başkanı İlhan Darandelioğlu ise, “Pazar günü komünistler miting yapacak, biz bu mitingde savaşacağız. Silahı olan silahıyla, olmayan baltasıyla gelsin.” diyebilmişti.  


Bugün de benzer oyunlar oynanmaktadır. Emperyalistlerin maşaları halkı bölmekte, yarısını terörist ilan etmekte, kin ve nefret tohumlarını ekmektedirler. 


68 Kuşağı devrimcilerinin ortak özelliği;  dünyayı değiştirmek isterken kendileri için hiçbir şey istememeleriydi. Her şeyi insanlık için yapmaları ve idealleri uğruna ölümü göze almalarıydı.


68 kuşağının bizlere bıraktığı miras, geleceğimize ışık tutan onurlu bir tarihtir.


Biz bu mirasın sahipleriyiz.


Biz emperyalizme karşı direnenlerin, düşlerini gerçekleştirmek için yola çıkanlarız.

Nasıl ki Mahirler Kızıldere’de “onlarla” Denizleri kurtarmak için can verdi, bizlerde aynı ruhla mücadele edeceğiz, devrimci dayanışma içerisinde olacağız. 

Demokratik güçlerin ortak hedefi “demokrasi” olmalıdır. Sendikaların iktidarların arka bahçesi olması asla kabul edilemez. Bölünerek güç kaybeden sendikalarımızın da birleşerek daha güçlü örgütler haline dönüşmesi gerekir.  Demokratik Kitle Örgütlerinin, odaların, meslek kuruluşların, derneklerin de demokrasi için güç birliği içinde olması, Türkiye’nin önünü açacaktır. 

Kin tohumu ekenlere karşı, bahar çiçeklerini ekmeye devam edeceğiz. Farklılıklarımızın gökkuşağının uyumlu renkleri olduğunu bileceğiz. Renklerimiz, bizi ayrıştıran değil bir arada tutan özelliklerimiz olacak. 

Anadolu’yu paylaşan emperyalistlere karşı verdiği büyük mücadeleyi kazanarak, bizlere özgür bir vatan hediye eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, onun yolundan yürüyüp, “Tam bağımsız Türkiye” diye haykırarak darağacına çıkan Denizlere ve tüm yoldaşlarımıza sorumluluğumuz var.


Geçmişi unutanların geleceği olmaz…


Geçmişi rehber edelim, geleceği yaşanır kılalım.


Gelin Mustafa Kemal Atatürk’e verdiğimiz sözü tutalım, gelin Denizlerin hayallerini gerçekleştirelim.


Gelin, bize emanet edilen bu güzel vatanı “Tam bağımsız Türkiye” yapalım.
 

Yorumlar (0)