CHP'Lİ YEŞİL’DEN ATATÜRK ORMAN ÇİFTİLİĞİ TEPKİSİ:“ORASI BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara Orman Müdürlüğü’nün “Atatürk Orman Çiftliği” adını “Beştepe Millet Ormanı” olarak değiştirilmesine sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 02.09.2022, 15:14
CHP'Lİ YEŞİL’DEN ATATÜRK ORMAN ÇİFTİLİĞİ TEPKİSİ:“ORASI BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara Orman Müdürlüğü’nün “Atatürk Orman Çiftliği” adını “Beştepe Millet Ormanı” olarak değiştirilmesine sert tepki gösterdi. Yeşil, “AKP’nin Türkiye’de 397 adet millet bahçesi projesi var. Ama sadece bir tane ata yadigârı Atatürk Orman Çiftliğimiz var. Onu da hazmedemiyorsunuz. Orası babanızın çiftliği değil Atatürk Orman Çiftliği!  Atatürk’ün adını silip Beştepe ekleyerek ne yapmaya çalıştığınızın farkındayız” dedi.

 

ATATÜRK’ÜN ADINI SİLEN İHALE YARGIYA TAŞINDI

AKP tarafından yıllardır yağmalanan Atatürk Orman Çiftliği’nin şimdi de adı değiştirilmek isteniyor. Atatürk Orman Çiftliği alanında Atatürk’ün adı silinerek “Beştepe Millet Ormanı” ihalesi yapılması Ankara Mimarlar Odası tarafından yargıya taşındı. Ankara Orman İşletme Müdürü Mehmet Üstünyer, ise “Bir isme mi takıldınız” diyerek savunma yaptı. Atatürk Orman Çiftliği’ndeki koruma statüsüne sahip 1’inci derece sit arazisi olan verimli tarım arazilerinde imar planı değişikliği yapıldığını ve Atatürk’ün mirasına aykırı şekilde kiralama işlemi tesis edildiğini ifade eden CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin şunları söyledi:

 

SİZ ATATÜRK İSMİNE YILLARDIR TAKIKSINIZ!

“Atatürk Orman Çiftliği Ulu Önderimiz Atatürk’ün şahsi mal varlığıdır. Atatürk’ün vasiyetiyle halka bağışlanmıştır. Orası babalarının çiftliği değil Atatürk Orman Çiftliği’dir. Kafalarına göre isim yazıp ihaleye çıkamazlar. Atamızın emaneti olan Atatürk Orman Çiftliği’ni yıllardır talan ettikleri yetmedi şimdi de adını silmeye çalışıyorlar. Bir de pişkin pişkin ‘bir isme mi takıldınız’ diyerek kendilerini savunuyorlar. Biz değil ama siz Atatürk ismine yıllardır takıksınız!”

 

AKP, ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ TALANINDAN YARGILANACAK

Yargı süreci devam eden Atatürk Orman Çiftliği alanında Kaçak Saray Davasını anımsatan Yeşil, “Ankara İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 30 Ağustos tarihinde bir karar açıkladı. Karara göre, dostane çözüm olmadığı için 22 Kasıma kadar hükümetin savunması istenecek, sorular sorulacak. Yani hükümet, Atatürk Orman Çiftliği talanından yargılanacak. Giderayak Atamızın adını silmek isteyenleri, bağımsız Türk mahkemelerinde yargılandığı günleri de göreceğiz” dedi.

 

YEŞİLİ GÖRMEYEN AKP, RENK ZEVKİNDEN MAHRUMDUR!

AKP’nin, Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşmayı kendisine ilke edindiğine değinen Yeşil, “AKP iktidarı, Cumhuriyet değerlerini, kazanımlarını sıradanlaştırmak gibi bir amaç da gütmektedir. Biz bu anlayışın her zaman olduğu yine karşısında duracağız ve Cumhuriyetimizin bize bıraktığı tüm değerlere sahip çıkacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Yeşili görmeyen gözler renk zevkinden mahrumdur. Burasını öyle ağaçlandırınız ki kör bir insan dahi yeşillikler arsında olduğunu fark etsin.’ Çiftlik için ağacın bile yetişmediği bir yeri tercih eden Atatürk, büyük çaba ve çalışmalarının sonucunda modern tarım tekniklerinin ilk örneklerini Türkiye tarımına hediye etmiştir. Hem de o zamana kadar Ankara halkının tek mesire yeri olan Kayaş Vadisi'ni aratmayacak, hatta her yönüyle ondan üstün olan bir mesire yeri yaratmak arzusunu gerçekleştirmiştir. Fakat AKP yıllardır Atatürk’ün şartlı mirasını talan etmeye doyamadı şimdi de adını değiştirmeye çalışıyor ama izin vermeyeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

Yorumlar (0)