CHP'li Yeşil: “Mağduriyet Yaşayan Bütün Emekçilerimizin Sesi Olacağız”

CHP’li Yeşil’den Korona Virüsü’ne Maruz Kalan Risk Grubundaki Emekçilere Tam Destek!

Vekil Haberleri 21.03.2020, 09:23
CHP'li Yeşil: “Mağduriyet Yaşayan Bütün Emekçilerimizin Sesi Olacağız”

Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde KoronaVirüs salgını nedeniyle beyannamelerin ertelenmesi için eylem yaptıkları sırada gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Ali Şahin, Başkan Yardımcısı Nurali Keleş ve Yönetim Kurulu Üyelerine, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

ASMMMO başkanı Ali Şahin ve yönetim Kurulu üyelerini Oda merkezinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil: 
“ASMMMO Başkanımız, Başkan Yardımcımız ve iki üyemiz Anayasal haklarını kullanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak istedikleri için gözaltına alınmışlardır. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımız, Korona virüs salgını nedeniyle beyannamelerin ertelenmesini, meslek örgütündeki 120 bin kişinin ve aileleriyle birlikte 1 milyon kişinin salgın nedeniyle sağlıklarının tehdit altında olduğunu ilgililere duyurmak istediler.

Vergi daireleri dahi kapatılırken, meslek örgütümüzün çığlığına kulak tıkayanlar her zaman olduğu gibi çözümü bu arkadaşlarımızı gözaltına almakta buldular. Korona salgını sebebiyle bütün etkinlik ve organizasyonlar ertelenirken ne yazık ki aileleriyle birlikte bir milyon kişiyi ilgilendiren emekçilerimizin istekleri yerine getirilmedi. Risk grubu altında çalışan pek çok yurttaşımız; bunlara, PTT çalışanları, kargo dağıtıcıları, taksicileri de dahil edersek yüzbinlerce vatandaşımız mağduriyet yaşıyor.
Mağdur olan  pek çok emekçimizin sesinibiz CHP’li vekiller olarak her platformda duyuracak, mağdur olan vatandaşlarımızın  sesi soluğu olacağız. Siyasi iktidar acilen hem risk grubundaki emekçilerimiz için hem de gündelik çalışarak ekmeğini kazanan yurttaşlarımız için önlem paketinin kapsamını genişletmelidir.Diye konuştu.
 

Yorumlar (0)