CHP'li Yeşil: İktidar halkın gündemiyle değil, kendi ajandasına göre yasa çıkarıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, TBMM‘de görüşülen Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi’nin 26’ncı maddesi üzerine söz aldı.

Vekil Haberleri 27.12.2020, 15:33
CHP'li Yeşil: İktidar halkın gündemiyle değil, kendi ajandasına göre yasa çıkarıyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101'inci yıl dönümünde,  kurtuluş mücadelesine değinerek konuşmasına başlayan Yeşil; “Ankara sadece bir il değildir, Ankara cumhuriyetimizin sembolüdür, çağdaş Türkiye'nin teminatıdır, Ankara mazlum halkların emperyalizme karşı vermiş olduğu mücadelenin merkezidir, Ankara kurucu Meclisin ve cumhuriyetimizin simgesidir. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak boynumuzun borcudur.” dedi.

YARGI KARARI OLMADAN DERNEKLERİN MALVARLIKLARI DONDURULACAK

Teklifte Dernekler Kanunu ile ilgili yapılan düzenlemelerle, İçişleri Bakanı’nın derneklere ve sivil toplum örgütlerine yargı kararı olmadan müdahalede bulunacağını ve derneklerin malvarlıklarının terör gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı kararıyla dondurulmasının antidemokratik bir uygulama olduğunu belirten Yeşil, yasal düzenlemenin sivil toplum örgütlerini fişlemek ve çalışmaz hale getirmek için yapıldığını belirtti.

İKTİDAR HALKIN GERÇEKLERİNDEN KOPTU

27’nci yasama dönemi içerisinde 33 torba kanunun TBMM Genel Kurulu’na indirildiğini belirten Yeşil, toplumun her kesiminin ekonomik kriz nedeniyle çözüm beklerken, siyasi iktidarın kendi ajandasına göre meclis gündemini belirttiğini söyleyip, iktidarın halkın gerçeklerinden koptuğunu söyleyerek; “Esnafın, emeklinin, işçinin, çiftçinin çığlığına sizler kulaklarınızı tıkıyorsunuz. İnsanların mağduriyetlerine çözüm getirmeniz gerekirken, yurttaşın gündemine göre değil kendi gündeminize göre kanun çıkarıyorsunuz. Bizler halkın tepkilerine göre kanun teklifi verince de reddetmeyi alışkanlık hâline getiriyorsunuz. BİMEKS işçileri "Sesimizi duyun." dedikçe, Metal işçileri "Tazminatlarımızı verin." dedikçe, Maden işçileri "Çığlığımızı duyun." dedikçe her gün gözaltına aldırıyorsunuz, Ankara'ya yürümelerini bile engelliyorsunuz. Çiftçimiz feryat figan ettikçe, üretim için destek bekledikçe yıllardır çiftçinin desteğini gasp ediyorsunuz. Esnaf "Batıyorum." dedikçe, "Faturalarımı ve kiramı ödeyemiyorum." dedikçe, kepenk kapattıkça çözüm bulacağınıza görmezden geliyorsunuz. Sağlık emekçileri "Ölüyoruz." dedikçe onları görmezden geldiniz, o cefakâr emekçilerimiz için kanun çıkarmadınız. On milyonlarca emekçinin beklediği bir asgari ücret konusunu dahi çözüme kavuşturamadınız.” dedi. 

MUHALİF MEDYA SİNDİRİLİYOR

Muhalif medyanın iktidarın ağır para cezaları ile sindirildiğini ve Basın İlan Kurumu’nun uyguladığı ambargo nedeniyle reklam gelirlerinin engellendiğini belirten Yeşil; “Yolsuzlukları dile getiren gazeteleri susturup, televizyonları karartıyorsunuz, sonra kalkıp bize demokrasiden bahsediyorsunuz.” yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)