CHP'li vekiller ve belediyeler İzmir'le tek yürek!

CHP’li milletvekilleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla deprem bölgesi İzmir’e gittiler. Kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını takip eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Maalesef ülkemiz bir deprem ülkesi, birçok ilimiz gibi İzmir de bir deprem bölgesi. Bu acı gerçek ortada duruyor. Bu yaşananlardan ders alınmalı her an depreme hazırlıklı olunmalıdır. Gördüğümüz manzara şu; 70’in üzerindeki vatandaşımızı deprem değil binalar öldürdü, tedbirsizlik öldürdü” dedi.

Vekil Haberleri 02.11.2020, 12:50
CHP'li vekiller ve belediyeler İzmir'le tek yürek!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, diğer CHP’li milletvekilleriyle birlikte, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla deprem bölgesi İzmir’e gittiler. İzmir’de incelemelerde bulunan, depremzedeleri yalnız bırakmayan CHP heyeti enkaz kaldırma çalışmalarını takip etti. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İzmir’de yaşananları şöyle özetledi:

İZMİR’İN YARALARINI SARMAK İÇİN BURADAYIZ

“İzmir’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremi bizler de yüreğimizde hissettik. 70’in üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin verdiği üzüntünün tarifi yok. Enkaz altından gelen kötü haberlerle kahroluyor, iyi haberlerle nefes alıyoruz. Bir nebze olsun depremzedelerimizin yaralarını sarmak, acılarını paylaşmak, ihtiyaçlarını tespit etmek ve elimizden geldiğince temin etmek için deprem bölgesinde CHP’li milletvekilimizle birlikte nöbet tutuyoruz. İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay, Antalya, Mersin, Adana ve diğer belediyelerimiz tüm imkânlarıyla İzmir’de deprem bölgesindeler.”

BİR CAN KURTULACAK UMUDUYLA BEKLİYORUZ

“Depremde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki markette kasiyer olarak çalışan Serhat Er kardeşimizin ve Barış Sitesi'ndeki 12 yaşındaki Berk Öztürk kardeşimizin cenazelerine katıldık. Ailelerinin acılarını paylaştık. Bayraklı'da yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın enkaz çalışmaları ve BİM binasındaki çalışmaları takip ediyoruz. Bir can kurtulacak diye umutla bekliyoruz, dua ediyoruz. Burada enkaz çalışmalarında büyük bir mücadele sergileyen, canla başla çalışan arama kurtarma ekiplerimize yürekten teşekkür ediyorum. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen her canın ve arama kurtarma ekiplerimizin Allah yardımcıları olsun.”

Yorumlar (0)