CHP'li vekiller sahada hız kesmeden KOBİ ve esnafı dinlemeye devam ediyor

CHP Gaziantep Milletvekilleri İrfan Kaplan ve Bayram Yılmazkaya, CHP İl Başkanı Hayri Sucu ve beraberindeki yöneticilerle KOBİ’leri ve esnafı sahada dinleyip, sorunları ve çözüm önerileri için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rapor hazırlığını sürdürüyorlar.

Vekil Haberleri 27.10.2020, 13:57
CHP'li vekiller sahada hız kesmeden KOBİ ve esnafı dinlemeye devam ediyor

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki işletmeleri, KOBİ’leri ve esnafı gezen Milletvekilleri, sorunların çözümü için Meclis çatısı altındaki çalışmalarını sürdürecekler.

“TEKSTİL VE HALI SEKTÖRÜ DOLAR KUR ARTIŞINDAN OLUMSUZ ETKİLENDİ!”

Milletvekilleri, yaptıkları ziyaretlerde Tekstil Sektöründen faaliyet gösteren firmaları gezdiler. Esnafla birebir sorunları üzerinden konuşan Milletvekilleri; gerekli düzenlemeler için Meclis çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ettiler. Milletvekili Kaplan, “özellikle dolar kurunun artmasıyla birlikte hammadde almakta çok sıkıntı yaşadıklarını işletmecilerimiz söylüyor. Pandemi ile birlikte karşılıksız destek almadıklarını da ifade eden sektör firmaları daha fazla destek verilmelidir. Ayrıca ötelenen kredi ödemelerinde zorluk yaşadıklarını ifade eden esnafımız için en az 1 yıl süreyle bu ödemelerin ertelenmesi gerektiği kanaatindeyim. Artan girdi maliyetleri nedeniyle kar marjları düşen, hammadde alımlarının güçleşmesi ve üretimlerini zor şartlar altında devam ettiren KOBİ’lerimizin yanındayız, şartlarının düzelmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE HASTANE YAPILMALI!”

Milletvekillerine gelen bir talep de OSB bölgesinde hastanenin olmamasıydı. Kaplan, konu ile ilgili şunları söyledi: “Yüzbinlerin çalıştığı Organize Sanayi Bölgesi, sağlığa ulaşım anlamında sıkıntı yaşıyor. Bize gelen sorunların büyük kısmı da burada bir hastane olmaması. Bu bölgeye, hele de böyle bir zamanda bir sağlık merkezi hatta hastane kurulması şart. Konu ile ilgili gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Öte yandan kimya sanayi ile gıda sanayinin yakın mesafede olması çok sakıncalı. İmar planına bir düzenleme getirilmeli” dedi.

“OSB BÖLGESİNDE OLASI ANİ YANGINLAR İÇİN İTFAİYE İSTASYONU KURULMASI ŞARTTIR”

Türkiye’nin en büyük Organize Sanayisi olan Gaziantep Organize Sanayi bölgesine yakın bir itfaiye istasyonu olmaması da bir diğer sorun. Milletvekili Kaplan, konu ile ilgili açıklama yaparak “Sanayi bölgesinde defalarca yakın çıktı. Yangın anında müdahale edilmediğinde çok büyük felaketlere yol açıyor. Özellikle tekstil, halı, iplik, kumaş gibi fabrikaların yoğunlukla olduğu bu bölgeye itfaiye istasyonu yapılmalıdır. OSB bölgesi için itfaiye elzem bir ihtiyaçtır” ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri, pandemi döneminde büyük ekonomik yara alan, doğru dürüst desteklenmeyen, dolar kuruna bağlı olarak neredeyse tüm kalemlerin artmasıyla birlikte ayakta durmaya çalışan küçük ve orta ölçekli esnafın yanında olacaklarını, sorunlarının çözümleri için Meclis çatısı altındaki mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirttiler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla saha çalışmalarını aralıksız sürdüren Milletvekillerinin önümüzdeki günlerde hazırladıkları raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşacakları bilgiler arasında…

Yorumlar (0)