CHP'li vekilden ilginç teklif:Türkiye’de Ekonomik ‘Afet’ İlan Edilmeli

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ekonomideki krizin, kötü gidişin vatandaşların belini büktüğünü söyledi.

Vekil Haberleri 10.02.2022, 10:54
CHP'li vekilden ilginç teklif:Türkiye’de Ekonomik ‘Afet’ İlan Edilmeli

Bulut, “Adana’da semt pazarlarına giden insan sayısı azaldı, pazarlarda eski kalabalık yok. Tarımın başkenti Çukurova’da vatandaşın pazar alışverişlerini taneyle yapıyor olması, çok üzücü bir durum. İnsanların evinden çıkan çöp bile azaldı. Eğer bir ülkede evden çıkan çöp bile azalıyorsa, o ülkede büyük bir facianın olduğunun temel göstergesidir. Bugün yaşanan durum aslında bir facia. Hemen bugün Türkiye’de ekonomik ‘afet’ ilan edilmesi lazım” dedi.

VATANDAŞ SEBZEYİ, MEYVEYİ TANEYLE ALIYOR

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ekonomik krizin vatandaş üzerine etkisini yazılı basın açıklaması yaparak değerlendirdi. Bulut, pazardaki pahalılığın, vatandaşın mutfağına alev topu olarak düştüğünü ve mutfağın yangın yerine döndüğünü belirtti. Kademeli elektrik ve doğalgaz tarifeleri, akaryakıta gelen fahiş zamlarla birlikte, enflasyonun asgari ücreti erittiğini kaydeden Bulut, “Çukurova gibi bir yerde taneyle insanların pazar alışverişlerini yapıyor olması çok üzücü bir durum” dedi.

CHP’li Bulut, sözlerine şöyle devam etti:

“Adana’da karpuz bile ikiye bölünerek satılmaya başladı. Türkiye birçok ekonomik kriz atlatmış bu ülke. Ama hiçbir zaman insanların geliriyle gideri arasında bu kadar fark oluşmadı. Vatandaş öyle ya da böyle enflasyondan korunabiliyordu veya en kötü karnını doyurma sıkıntısı yaşamıyorlardı. Gıda ürünleri daha ulaşılabilir durumdaydı, ama bugün gerek gıdada gerekse elektrik, akaryakıt gibi temel ihtiyaçların fiyatlarında fahiş bir artış var.” 

VATANDAŞ, ARACININ KONTAĞINI ÇEVİRMİYOR

Akaryakıta ve gıda fiyatlarına gelen zamların vatandaşın belini büktüğünü kaydeden CHP’li Bulut, “Türkiye’de ekonomik anlamda bir ‘afet’ ilan edilmesi lazım. Semt pazarlarına gidenlerin sayısı azaldı, pazarlarda eski kalabalık yok. Trafik azaldı, insanlar araçlarını kullanamaz hale geldi. Akaryakıta gelen fahiş zamlar sonrası vatandaş aracının kontağını çeviremiyor” ifadelerini kullandı.

İNSANLARIN ÇÖPÜ AZALDI!

CHP’li Bulut, açıklamalarına şöyle devam etti:

“İnsanların evinden çıkan çöp bile azaldı. İnsanların çöpünün azalması demek, tüketimin azaldığının, gücünün düştüğünün açık bir göstergesi. Eğer bir ülkede evden çıkan çöp bile azalıyorsa, o ülkede büyük bir facianın olduğunun temel göstergesidir. Bugün yaşanan durum aslında bir facia. Elektrik, doğal gaz, akaryakıt bunlardaki artış eskiden daha hissedilir orandaydı, bugün onu hissetmeyen bir iktidar var. Nedeni de bugünkü Partili Cumhurbaşkanı Sistemi. Bu sistem halkla, siyasetçiyi birbirinden koparttı. Siyaset sadece bir kişi, yani Cumhurbaşkanı tarafından yapılıyor. Onun altındaki tüm kadrolar atanmış bürokratlar. Bunların halka karşı bir sorumluluğu yok, sadece Erdoğan’a karşı sorumluluğu var. Eskiden milletvekilleri sahadan aldıkları bilgileri iktidara aktarırdı. İktidar meclisin içindeydi, yaşanan bölgesel sorunlar, o bölgenin milletvekilleri tarafından mecliste bakanlara aktarılırdı ve bir çözüm aranırdı. Şu anda o köprü de yıkılmış durumda. İktidar bizim kanallarımızla da bir bağ kurmuyor.

TATLI BİR REÇETE LAZIM

Hangi partiye oy vermiş olursa olsun bugünkü zamlardan tüm vatandaşlarımız şikayetçi. Esnafı, çiftçisi, memuru derin bir kriz yaşıyor. Saray’ın 5 müteahhidi dışında ben hayatımdan memnunum, ekonomimiz gayet iyi diyorsa aklından şüphe ederim. Bir tarafta insanlar açlıkla sınanırken, bir taraftan da AKP’ye yağ çekeceğim diye her şey güzel demek insanlık dışı bir durum. Bir reçete lazım, ama acı bir reçete değil, insanlarımıza tatlı bir reçete lazım. Toplumda sıkıntı çeken kesimlerin, hayatını kolaylaştıracak onarım gerekiyor. Çiftçiye, esnafa, asgari ücretliye destek verilmesi gerekiyor. Bugünkü elektrik, doğalgaz faturalarının tutarıyla o vatandaşın hayatını idame etme şansı yok.”

Yorumlar (0)