CHP'Lİ VEKİLDEN 'E-HACİZ' UYGULAMASINA TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığı üzerinden 'e-haciz' uygulamasıyla geçmişe dönük borçlu esnaf, yurttaş ve sanayicilerin hesaplarına bloke konulmasına sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 20.02.2020, 10:08 20.02.2020, 10:17
CHP'Lİ VEKİLDEN 'E-HACİZ' UYGULAMASINA TEPKİ

"MÜFLİS TÜCCAR GİBİLER"

Ülkeyi uçuruma sürükleyen ve ocakları söndüren ekonomik krize çözüm üretmeyenlerin, 'Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış' misaliyle hareket ettiğini vurgulayan Barut, Meclis'te yaptığı konuşmada geçmiş dönemleri de kapsayan e-haciz uygulamasından vazgeçilmesini, sicil affı çıkarılmasını, borçların yeniden yapılandırılmasını, esnaf, sanayici, çiftçi ve yurttaşlare destek verilmesini istedi.

"BORÇ VE İCRA RAKAMLARI ÜRKÜTÜCÜ BOYUTTA"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, şöyle konuştu:
"Ekonomik krizin darbe vurduğu esnaftan sanayiciye, emekliden işçisiye, çiftçiden kamu çalışanına herkes borç batağına saplandı. Vatandaşın bankalara ve finansman şirketlerine tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 611 milyar lira oldu. 2019 yılında borcunu ödeyemeyen 1 milyon 403 bin 546 kişi icra takibine alındı. 31 Aralık 2019 itibariyle borcunu ödeyemeyen 3 milyon 687 bin 359 kişi var. 1-16 Şubat 2020 arasında toplam 1 milyon 180 bin 879 yeni icra dosyası açıldı, icra dairelerinde 20 milyon 521 bin 389 dosya derdest bulunuyor."

SİCİL AFFI, YAPILANDIRMA VE DESTEK İSTEDİ

Türkiye'yi yangın yerine çeviren siyasi ve ekonomik krize AKP'nin çözüm üretmediğini vurgulayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımız ve esnaflarımız kullandıkları kredileri, kredi kartlarını, ticari kredilerini ve konut kredilerini ödeyemez halde. Sanayici, iş insanı ve esnaflarımız, çekini yazdırdı. Yüksek faize maruz kalıp temerrüte düşenlerin kredi sicilleri bozulmuş oldu. Bu krize çözüm üretmeyenler şimdi 'Müflis Tüccar Eski Defterleri Karıştırırmış' misali e-haciz sistemiyle borçlu olan esnafından sanayicisine herkesin hesaplarına bloke koyuyor. Bloke uygulamasından vazgeçilmesini, sicil affı çıkarılmasını, borçların yeniden yapılandırılmasını, esnaf, sanayici, çiftçi ve yurttaşlarımıza destek verilmesini istiyoruz."

Yorumlar (0)