CHP'li vekilden Atatürk Parkı için açılan soruşturmaya karşı kritik sorular

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel CHP'li Fındıklı Belediyesi'ne yönelik soruşturmaya tepki göstererek bir dişi soru ile yanıt verdi.

Vekil Haberleri 29.11.2020, 13:00
CHP'li vekilden Atatürk Parkı için açılan soruşturmaya karşı kritik sorular

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul isimli projeye karşı afiş bastırıp kamu kaynaklarını kullandığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Keza CHP’li Fındıklı Belediye başkanına şehir parkına Atatürk ismi verilirken yapılan 7.000 TL masraf için soruşturma açıldı.Peki soruyoruz:

 

1- Ordu da Eskipazar mahallesine 15 milyon TL ye Botanik Parkı yaptılar. Daha sonra buraya şehir hastanesi yapılacak diye bu botanik parkı söktüler. Sonra hastaneden de vazgeçtiler. 3 yıl geçti. 15 milyon çöpe gitti. Ne hastane var, ne botanik park, ne de soruşturma.

 

2- Ordu sahiline Deniz Yıldızı diye  bir proje yaptılar.  Müteahhit bıraktı gitti. 400 bin TL heba oldu.

 

3- Ordu Boztepe’de Cam Teras projesi yapıp sonra vazgeçtiler.  Mimari proje bedeli olarak 360 bin TL boşa ödediler.

 

4- Ordu Boztepe’de Macera Parkı yaptılar. Açılış yapıp kapattılar. Şimdi geri söktüler. 3,5 Milyonu çöpe attılar.

 

5- Yason Kilisesi ve çevresine yapılan proje hatalı çıktı. Benim de gündeme getirmem ve kamuoyu tepkisi ile iptal ettiler. 280 bin yine çöpe gitti. Arkeolojik ve doğal sit alanına yapılan tahribat da cabası kaldı.

 

6- Büyükşehir Belediye binasının önüne Türk büyüklerinin büstlerini yaptırıyoruz diye 300 bin TL harcadılar. Ertuğrul Gazi büstü diye Engin Altan Düzyatan, Atatürk diye Rutkay Aziz büstü yaptılar. Ben dahil konu gündeme getirilince büstler kalkıp göçettiler. Paralar yine çöpe gitti.

 

7- Ordunun girişlerine karayollarının bütün ısrarlı uyarılarına rağmen  yöresel ürün satış yeri yaptılar.  Karayolları müdahele etti. Şimdi sökmeye başladılar. Kamu kaynaklarını Karayolları ile inatlaşıp boşa attılar. Önerge verdim. Hesabı sorumlu bürokrat ve başkan ödesin diye. Cevap her şey usüle uygun diye geldi. Çünkü yüzsüzlük usül oldu.

 

Şehir içindeki alan düzenlemeleri,  ağaç işleri, terminal ihalesinde usulsüzlükler,  yine işe başlayıp benim uyarım ile iptal edilen Ünye Çamlık projesi gibi onlarca işte Beytül Mal diye diye malı götürüyorlar. Devletin MİLYONLARCA LİRASI heba olurken AKP belediyeleri diye ses çıkarma, Fındıklıda 7 bin TL ve İstanbul'da afiş masrafı diye soruşturma aç.

Dedim ya yüzsüzlüğün de bir sınırı var.

Yorumlar (0)