CHP'li Vekil Gürsel Tekin: ''İstanbul'a ihanete tam gaz devam!''

CHP 'li Milletvekili Tekin : “Biz İstanbul'a ihanet ettik” dediler. Biz de bundan böyle imar uygulamalarında dikkatli davranırlar diye düşünürken durum hiç de öyle olmadı'' dedi.

Vekil Haberleri 12.02.2020, 11:36 12.02.2020, 11:42
CHP'li Vekil Gürsel Tekin: ''İstanbul'a ihanete tam gaz devam!''

 Ümraniye Beledisi ’ne ait “SAĞLIK” tesisi alanının sağlık alanı fonksiyonunun kaldırılarak ticaret ve konut fonksiyonuna dönüştürülmesi hakkında konuşan Vekil Tekin şunları söyledi:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son olarak, Ümraniye Beledisi ’ne ait “SAĞLIK” tesisi alanının sağlık alanı fonksiyonu kaldırılarak ticaret ve konut fonksiyonu getirdi. Ümraniye Belediyesinin mülkiyetinde olan sağlık alanında yapılan bu plan tadilatı ile kamu rantı yeniden beton lobilerine aktarılmak isteniyor. Bakanlık kamusal bir alanı ticari amaçlarla imara açarak kente ihanete izin veriyor. İmar tadilatı ile mevcut arazide bodrumlar hariç 10 katlı inşaat yapım hakkı tanıyor.

Kamusal bu alana aralarında alışveriş merkezi ve konutun da bulunduğu pek çok yapı inşa yapılabilecek. Söylemleri ile uygulamaları bir birini tutmayan, çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapan bu anlayış kente karşı suç işlemeye devam ediyor. Plan tadilatları yapılırken İBB ve yerel belediyeler yok sayılıyor ve görüşleri dahi alınmıyor. Esas görevi kentleri korumak ve yaşanılır hale getirmek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aksini yaparak, kentin yeşilini, doğasını yok etmek için ne gerekiyorsa yapıyor.
Yasalara ve plan ilkelerine aykırı olan bu plan tadilatları acilen geri çekilmeli, donatı alanları korunmalı, bölgede bulunan yurttaşların deprem toplanma alanına ve yeşil alana ihtiyacı giderilmelidir. Türkiye’nin imar rantı üzerinden soyulmasına artık dur denilmelidir. Bugün yaşadığımız ekonomik sorunların, işsizlik ve yoksulluğun temel sebebi yolsuzluktur. Türkiye kaynaklarını doğru kullansa, bu ülkede işsizlik de yoksulluk da kalmaz. Söz konusu plan tadilatını kabul etmiyor ve yasal tüm itirazlarımızı yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Yorumlar (0)