banner773

CHP'li vekil Gürer: “Vatandaşın sorununu kim çözecek?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Alay Kasabası’ndaki Taşkın Koruma İnşaatı nedeniyle tarla, bağ ve bahçelerine ulaşamayan vatandaşların mağduriyetine soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 12.10.2020, 12:29 12.10.2020, 12:30
CHP'li vekil Gürer:  “Vatandaşın sorununu kim çözecek?”

Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, vatandaşların köprü ve yol taleplerinin ilgili belediyeye başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

TAŞKIN KORUMA İNŞAATI, KASABA HALKINI YOLSUZ BIRAKTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Alay Kasabası’nda 1. Kısım Taşkın Koruma inşaatı nedeniyle bazı vatandaşların tarlalarına ulaşamadıklarına dikkat çektiği soru önergesinde, “Niğde Merkez Alay Kasabası 1. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı işinin; projeye uygun yapılması, vatandaşı yolsuz bırakma hakkı yaratır mı?

Vatandaşın talebi ve diğer vatandaşların da geçiş kolaylığı için yeni bir düzenleme düşünülmekte midir?” şeklinde sorular yöneltti.

BAKAN PAKDEMİRLİ: “YOL VE KÖPRÜ İÇİN BELEDİYEYE BAŞVURSUN”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın koruma inşaatı için yaya ve yol geçişleri yapıldığını belirterek, “Taşkın koruma projesi kapsamında mevcut köprülerin kullanılması, mevcut köprüler ile ulaşımın yetersiz kalması durumunda ise köprü ve yol taleplerinin ilgili Belediye Başkanlığına iletilmesi gerekmektedir” dedi.

KASABA BELEDİYELERİN GÜCÜ YOK

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Alay Kasabasında, Taşkın Koruma İnşaatı nedeniyle çok sayıda vatandaşın tarla, bağı ve bahçesine ulaşmakta zorluk yaşadığını belirtti. Bu konuda kasaba halkından çok sayıda şikayet aldıklarını dile getiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bakan Pakdemirli, köprü ve yol taleplerinin belediyeye iletilmesi gerektiğini söylüyor. Kasaba belediyelerinin mali durumu ortada iken Sayın Bakan’ın taşkın koruma inşaatı nedeniyle yolsuz kalan kasaba halkının mağduriyetinin giderilmesi için belediyeyi adres göstermesi sorunu çözümsüz kılıyor” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETİLMELİDİR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, merkezi yönetimin son zamanlarda sık sık bu yola başvurduğuna da dikkat çekerek, “Çoğu kasaba belediyesi personel maaşını bile ödeyemez durumda iken, taşkın koruma inşaatından kaynaklanan sorunun çözümü için yol ve köprü yapma ihtimali çok düşük, işi yapanın sorunu çözen olması gerekiyor. Vatandaş sorunu yargıya da taşımış, oysa kolayca halledilecek sorunlar dahi çözümsüzlüğe taşınıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)