CHP'li Vecdi Gündoğdu:"Marmara'daki müsilaj balıkçı esnafını soluksuz bıraktı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu,"Marmara'daki Müsilaj Balıkçı Esnafını Soluksuz Bıraktı" TBMM'ye Soru Önergesi sundu.

Vekil Haberleri 14.06.2021, 12:07 14.06.2021, 12:42
CHP'li Vecdi Gündoğdu:"Marmara'daki müsilaj balıkçı esnafını soluksuz bıraktı"

CHP'li Vecdi Gündoğdu'nun önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

                                                          

                                                                                                      Vecdi Gündoğdu

                                                                                                        Kırklareli Milletvekili

                                                                                                      TBMM Çevre Komisyonu Üyesi

Marmara Bölgesi’ndeki çarpık sanayileşme ve şehirleşmenin sonucu meydana gelen kirlilik, deniz salyası (Müsilaj) Marmara Denizini, bölgedeki canlıları ve canlı yaşamını tehdit etmektedir.

Marmara Denizinde görülen deniz salyası, İstanbul başta olmak üzere Yalova, İzmit, Bandırma Körfezi ve Bursa Mudanya sahilinde beyaz bir tabaka halinde büyük bir kirlilik yaratmaktadır.

Marmara Denizi kıyıları ile Marmara Denizine dökülen dere ve nehir ağızlarında son aylarda görülen ve kıyı alanlarımızı kullanılmaz hale getiren kirlilik ve kokunun çevreye verdiği zarar nedeniyle balıkçılar avlanmaya ara vermek zorunda kalmış, anılan bölgelerde denize girmek olanaksız hale gelmiştir.

             Bu doğrultuda;

1-Marmara Denizi’nde çevre kirliliğinden olumsuz etkilen, avlanmaya ara vermek zorunda kalan balıkçılarımızın zararlarını karşılamak için ne zaman, neler yapacaksınız?

2-Balıkçıların en kısa sürede yeniden denizlere dönerek avlanmaya başlaması için Bakanlığınız olarak hangi tedbirleri alıyorsunuz?

Yorumlar (0)