CHP'li Vecdi Gündoğdu: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu’nun, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’’ sözü, ulusumuzun gelişmesinde, laik, çağdaş ve bilimsel eğitim yolunda atılan en önemli adımların öğretmenlerimize ait olduğunu göstermektedir dedi..

Vekil Haberleri 22.11.2021, 14:32
CHP'li Vecdi Gündoğdu: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir”

CHP'li Vecdi Gündoğdu'nun Öğretmenler günü mesajı şöyle:

Atatürk’ü aklın ve bilimin önemini şu sözlerle ifade etmiştir: ‘’ Ben manevi miras olarak hiçbir nas-ı kati, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır… Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde aklın ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar.’’

Bizler Ulu Önderimizin ilkeleri doğrultusunda akıl ve bilimi yaşatmaya devam ettikçe aydınlık bir geleceği ve mutlu insanların yaşadığı çağdaş bir Türkiye’yi inşa edebiliriz.

Fakat son yıllarda eğitimde akıl ve bilimden uzaklaşılmış, AKP’nin 19 yıldır uyguladığı yanlış politikalarla bırakın eğitimde fırsat eşitliğini, eğitim sistemine dâhil olamayan çocuklarımız oldu.

Uygulanan akıl dışı politikalarla eğitimi bir hak olmaktan uzaklaştırarak bir ayrıcalık haline getirdiler. Ayrıcalıktan yararlananlar ise sadece varlıklı ailelerin çocukları oluyor.

Özellikle 2 yıldır devam eden salgın döneminde daha fazla ihmal edilen, gereken desteğin verilmediği devlet okulları, öğretmenler, eğitim emekçileri bırakın bilim yolunda eğitim, öğretim vermeyi ekonomik ve sosyal sorunları nedeniyle kendi yaşamlarını sürdüremez hale geldiler.

Artık, eğitim emekçilerimiz verilen sözlerin tutulmasını istiyor, öğretmenler hak ettiklerini almak istiyorlar. Atanamayan öğretmenlerin atanması, öğretmenlere salgın süreci ve sonrası yeni döneme uyum sağlayacak bilgi ve teknolojik ekipman desteğinin verilmesi, mesleğin saygınlığının yeniden kazandırılması, yoksulluk sınırı üzerinde bir gelir ve 3600 ek göstergenin en kısa sürede yaşama geçirilmesi artık zorunluluk haline gelmiştir.

Mutsuz, ekonomik ve sosyal sorunlar ile yaşama tutunmaya çalışan eğitim emekçilerinin, öğretmenlerimizin mutlu ve umutlu bireyler yetiştirmesini beklemek sadece bir hayaldir.

Bu duygularla;

Öncelikle Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, önce bir harf sonra da sevgiyi, saygıyı öğreten, adaleti, cumhuriyeti, bağımsızlığı öğreten, çocuklarımızın ışık kaynağı tüm öğretmenlerimize sonsuz minnet duygularıyla saygılarımı sunuyor ve Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Yorumlar (0)