CHP'li Vecdi Gündoğdu: IŞIĞIN, IŞIĞIMIZ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Chp Kırklareli Milletvekili Tbmm Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu’nun ‘ Uğur Mumcu’yu Anma, Adalet Ve Demokrasi Haftası ’ Nedeniyle Yaptığı Basın Açıklaması

Vekil Haberleri 22.01.2020, 16:57
CHP'li Vecdi Gündoğdu: IŞIĞIN, IŞIĞIMIZ OLMAYA DEVAM EDİYOR

IŞIĞIN, IŞIĞIMIZ OLMAYA DEVAM EDİYOR. UĞURLAR OLSUN SEVGİLİ UĞUR MUMCU

Sömürüye karşı emeği, gericiliğe karşı bilimi, bölücülüğe karşı ulusal bütünlüğü, faşizme karşı demokrasiyi, laik türkiye cumhuriyetini savunmayı yaşam felsefesi haline getirmiş araştırmacı gazeteci uğur mumcu’yu, alçakça katledilişinin yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Uğur mumcu araştırmaları, incelemeleri ve yaptığı çalışmalarla yıllar öncesinde ülkemizi bekleyen tehlikelere işaret etti, uyardı, söyledi ve onlarca kitap, yüzlerce makale yazdı.

Laik cumhuriyeti, ulusal kimliği, bölünmez bütünlüğü, tam bağımsız karakteri ile, demokratik, sosyal hukuk devleti olmasını istediği türkiye cumhuriyeti’ne sahip çıkan düşüncelerini yaşamı pahasına savunmaktan vazgeçmedi.

Mumcu; yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesinin adalet için vazgeçilmez zorunluluğunu ısrarla savunurken, iktidarın kendi emrinde yargı ve yargıç yaratma çabasının ne kadar tehlikeli sonuçlar doğuracağını söylemekten ve yazmaktan asla vazgeçmedi.

Usta gazeteci, uzak görüşlülüğü ve analiz yeteneğiyle laiklik ve demokrasiden uzaklaşmanın bedelinin çok ağır olacağını her fırsatta ifade etmiştir. Ülkemizde, orta doğu ülkelerinde bugünkü yaşananlar mumcu’nun ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Terör ve savaşlara karşı barışın, eşitsizlik ve baskıya karşı adalet ve özgürlüğün, nefrete ve ayrışmaya karşı sevgi ve dayanışmanın hakim olduğu mutlu bireylerin yaşadığı bir ülke özlemiyle;

Laik cumhuriyetin yılmaz savunucusu, kalpaksız kuvvacı, çağdaş, laik düşüncenin simge ismi araştırmacı gazeteci uğur mumcu’yu saygıyla, özlemle anıyoruz. Saygılarımla.

Yorumlar (0)