banner773

CHP'li Vecdi Gündoğdu: Hür fikirler, milletimizi yükseltecektir

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 09.11.2020, 12:05 09.11.2020, 12:53
CHP'li Vecdi Gündoğdu: Hür fikirler, milletimizi yükseltecektir

CHP'li Gündoğdu'nun o mesajı:

Kurtuluş Savaşımızın Büyük Önderi, cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. yıldönümünde minnetle ve hasretle anıyoruz.

Ulusumuzun emperyalizme karşı onurlu ve kararlı mücadelesinin başkahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kişiliği, fikirleri, uzak görüşlülüğü ve devrimciliği ile milletimizin gönlündeki ulaşılmaz yeri asla değişmeyecektir.

Özgürlük ve bağımsızlığımızın mimarı, dünya tarihini değiştiren önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinden hareketle; bizler 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak değil, dikkatlerimizi bir kez daha O'nun düşüncelerine, hedeflerine ve ilkelerine yöneltmek için bir fırsat günü olarak kabul ediyoruz.

100 yıl sonra bile hala Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir ve devrimlerinin özgürlüğe, çağdaşlığa ve demokrasiye giden yolda bir pusula olduğunu tüm dünya kabul ediyor.

İşte, bu yüksek öngörü, ulusumuzun yazgısını ve tarihi değiştiren bir öngörüdür.

Bizler, Ulu Önderimizi anma gününde, O’nun ilke ve devrimleri ışığında aklın ve bilimin yolunda laik Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve kollamaya devam edeceğimizi ve bu yolda her ne bedel ödenecekse buna hazır olduğumuzu milletimize söz veriyoruz.

Bu duygularla;

Aklın ve bilimin ışığında gelecek nesillere Cumhuriyet'i anlatma, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni her, hal ve şartta koruma sorumluluğu ile büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü aramızdan ayrılışının 82. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

Saygılarımla.

Yorumlar (0)