CHP'li Ünver, Yargının İçler Acısı Halini Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de Yargı Reformu görüşmelerinde partisi adına konuşma yaptı. Yargının içler acısı halini gözler önüne serdi.

Vekil Haberleri 17.10.2019, 14:15 17.10.2019, 14:16
CHP'li Ünver, Yargının İçler Acısı Halini Anlattı

TBMM’de görüşülen Yargı Reformu'nun (Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin) 19’uncu maddesi üzerine CHP Grubu adına söz alan Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Türkiye’nin acilen bir yargı reformuna ihtiyaç duyduğunu fakat yargıdaki temel sorunlara dokunmayan bu tekliflerle reform yapılamayacağını kaydetti.

ASLOLAN MEVCUT ANLAYIŞI DEĞİŞTİRMEKTİR

Konuşmasında teklifin 19’uncu maddesini değerlendiren Ünver; “Maddeyle yapılmak istenen düzenlemeye itirazımız yok ama uyarılarımız var. Esas olan, uygulayıcıların ve siyasi güç sahiplerinin suç algısının ne olduğudur. Uygulayıcılar, siyasilerin yol göstermesiyle basılmamış kitabı bomba, hak arayan işçileri terör örgütü üyesi olarak nitelendirirse o zaman bu türden düzenlemelerin hiçbir anlamı olmaz. Anlayış bu olursa, yazılı metinleri nasıl değiştirirseniz değiştirin ne hukukun üstünlüğünü sağlayabilirsiniz ne de hukuk devletini tesis edebilirsiniz. Aslolan, kafalardaki hukuku, yasaları değiştirebilmektir.” dedi.

İKTİDARINIZDA HUKUKUN ANLAMI KALMADI

AKP’nin 17 yıllık iktidarında hukuk anlamında bilinen her şeyi işe yaramaz hale getirdiğini dile getiren Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hukukçuların hukuk bilgisinin ve dahi hukukun bir anlamı kalmamıştır. Hukuku ‘Tek adam ne ister?’e bağladınız. Geldiğimiz nokta, George Orwell'ın 1984’te dediği gibi, ‘Aslında hiçbir şey yasa dışı değildi çünkü artık yasa diye bir şey yoktu.’ noktasındadır maalesef.”

BURADAN ADALET ÇIKMAZ

Konuşmasında bir ağız ceza mahkemesinin, Anayasa Mahkemesi kararına uymadığını, YSK’nın açık kanun hükmünü yok sayarak referandumda mühürsüz oy pusula ve zarflarını geçerli saydığını, yargı eliyle milli orduya kumpas kurulduğunu ve kozmik odaya girildiğini söyleyen Ünver; “Bu kararları kim verdi? Mahkemeler. Bu sırada siz ne yaptınız? Önce bazılarıyla aynı menzilde yürüdünüz ya da öyle zannettiniz. Sonra ‘bunları temizliyoruz’ fırsatçılığıyla teşkilatlarınızda görev yapmış avukatları hakim, savcı yaptınız. Şimdi bize ve Türk halkına ‘Buradan adalet çıkacak’ diyor ve buna inanmamızı bekliyorsunuz. Buradan adalet çıkmaz, çıkamaz.” diye konuştu.

BİZ ANLATIYORUZ SİZ ANLAMIYORSUNUZ

Siyasetçilerin hoşuna gitmeyen her sözün uygulayıcılar tarafından suç olarak algılandığını dile getiren CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Yargıda reform yapacaksak ve yargıda reformdan bahsedeceksek buradan başlamalıyız. On yedi yıldır anlatıyoruz; 12 Eylül 2010'da anlattık, 16 Nisan 2017'de anlattık, hâlâ daha anlatıyoruz ama ne yazık ki dünyanın en zor işidir anlamayana anlatmak. Anlatırsın anlamaz, anlamak istemez çünkü işine gelmez. Zor olsa da, anlamak istemeseniz de, işinize gelmese de biz anlatmaya devam edeceğiz. Siz anlamasanız da yüce milletimiz anlıyor.”

Yorumlar (0)