CHP'Lİ ÜNVER: "TBMM YASAL DÜZENLEMELERİ DERHAL YAPMALIDIR!”

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaparak, 'Koronavirüs' krizinin en az zararla atlatılabilmesi için Meclis’e önemli görevler düştüğünü belirtti.

Vekil Haberleri 20.03.2020, 12:20
CHP'Lİ ÜNVER: "TBMM YASAL DÜZENLEMELERİ DERHAL YAPMALIDIR!”

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasına, Koronavirüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başladı. Ünver, bu krizin en az zararla atlatılabilmesinin salt idari düzenlemelerle mümkün görünmediğini ve bu ortamda TBMM’ye önemli görevler düştüğünün altını çizdi. “TBMM’nin, oluşabilecek yasal boşluklarla ilgili düzenlemeleri derhal yapması gerekmektedir.” diyerek iktidarı uyardı.

TÜM DURUŞMALAR ERTELENMELİ

Konuşmasının devamında; “Bu anlamda avukat meslektaşlarımın temsilcisi olan 74 ilin barosu, Adalet Bakanlığına müracaat ederek mahkemelerin inisiyatifine bırakılmadan, tüm duruşmaların ertelenmesi, elektronik tebligatlar dâhil adli ve idari yargıdaki tüm sürelerin durdurulması için yasal düzenleme yapılmasını talep etmişlerdir.” ifadelerini kullanan CHP Karaman Milletvekili Ünver; “Bu yasal düzenleme yapılmadığı takdirde meslektaşlarımızın olası süre kaçırma durumlarında hem kendileri için cezai ve maddi sorumluluk doğması hem de müvekkilleri için hak kayıpları söz konusu olabilecektir. Meclis, bir an evvel seyircilikten etkin olarak yasama faaliyeti yapan konuma geçmelidir.” dedi.

Yorumlar (0)