CHP'li Ünver Meclisten seslendi: Ben ekonomistim deyip ülkeyi buhrana sürükleyen siyasilere itibar etmeyiniz”

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM Genel Kurulu’nda 5. Yargı Paketi görüşmelerinde konuşma yaparak Cumhur İttifakı’nın politikalarını eleştirdi. “Cumhur İttifakı, bir Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi icat etti, devletin de milletin de kendisinin de başını belaya soktu.” dedi.

Vekil Haberleri 20.11.2021, 11:37
CHP'li Ünver Meclisten seslendi: Ben ekonomistim deyip ülkeyi buhrana sürükleyen siyasilere itibar etmeyiniz”

“Cumhur İttifakı, bir Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi icat etti, devletin de milletin de kendisinin de başını belaya soktu.” dedi.

MİLLETİN BAŞINI BELAYA SOKTUNUZ

AKP ve MHP’nin hiçbir uyarıyı dikkate almayan bir iktidar bloğu olduğunu söyleyen CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, “Susmaya gönül razı gelmediğinden tesiri olmasa da biz söylemeye devam ediyoruz, edeceğiz.” dedi. Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi ile devletin, milletin ve kendilerinin başını belaya soktuğunu söyleyen Ünver; “Öyle bir ucube ortaya çıktı ki artık devlet yönetilemiyor, yönetilemeyen devlet milletin hiçbir derdine çare de üretemiyor.” diye konuştu.

KENDİ SİYASİ SONUNUZU HAZIRLADINIZ

Cumhurbaşkanlığı sisteminin iktidarı destekleyenler ve desteklemeyenler olarak toplumu tam ortadan ikiye böldüğünü ifade eden Ünver; “İktidarın sürdürülebilmesi için de yüzde 50+1 sonucunu zorunlu kıldığı için daha ilk dönem sonrasında kendi siyasi sonunuzu hazırladınız, hayırlı olsun.” dedi. Erdoğan’ın bugüne kadar milletimizden her istediğini aldığını; bugün ülkeyi getirdiği noktanın ise ortada olduğunu söyleyen Ünver; “Yönetilemezlik, öngörülemezlik, adaletsizlik, liyakatsizlik, işsizlik, yokluk, yoksulluk ve açlık.” şeklinde konuştu.

TAM BİR SİYASİ KÖRLÜK

AKP Genel Başkanı’nın “Yüzde 50+1'in mahzurlu olduğunu anladık." sözleri ile sistemin yürümediğini, tükendiğini itiraf ettiğini dile getiren Ünver, “Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakı'nın yüzde 50+1'i sağlama imkânı kalmamıştır. Ne var ki Erdoğan, ‘Ne oy alırsam alayım ülkeyi ben yöneteyim.’ istiyor. Yüzde 50+1'le yönetemediği ülkeyi, yüzde 40'la, 30'la yönetebileceğini sanıyor; tam bir siyasi körlük.” dedi.

KANTARIN AYARINI BOZDUNUZ

AKP’nin ülkenin kodlarıyla oynadığını söyleyen Ünver, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: “Kantarın ayarını bozdunuz. O kantar şimdi sizi tartacak; önce seçim ve demokrasi kantarına çıkacaksınız, orada kaç okka çektiğinizi göreceksiniz, göreceğiz. Artık gitme zamanının, sandığa boyun eğme zamanının geldiğini anlayacaksınız. Kurduğunuz yüzde 50+1 tuzağına kendiniz düşecek ve pılınızı pırtınızı toplayıp gideceksiniz. Siyasetin matematik olmadığını da anlayacaksınız. Ha, bu da size ders olsun.”

GİDECEĞİ GÜN İPLE ÇEKİLEN BİR İKTİDARSINIZ

Seçim sonuçlarına etki etmek adına sandıkla oynamaya kalkacak olanların başarılı olamayacaklarını söyleyen Ünver; “Ama demokrasimize, milletin sandığa olan inancına bugünkünden çok daha fazla zarar verirsiniz. Bunu deneme potansiyeliniz var mı; var. Mühürsüz referandumda ve İstanbul seçimlerinde bu yüzünüzü gördük ama şunu bilin: Millet size öyle bir ders verecek ki, aklınızdan geçirdiklerinizi yapma fırsatı ve cesareti bulamayacaksınız çünkü siz, ülkede çoğunluğunu kaybetmiş, millet katında güvenini yitirmiş, görevden ayrılacağı gün iple çekilen bir iktidarsınız. O nedenle, kendinizi hâlâ dev aynasında görmeyi bırakıp, yüzünüzü ülke gerçeklerine dönün. Giderayak da olsa vatandaşın derdine çare arayın.” diye konuştu.

GERÇEK EKONOMİST VATANDAŞI AÇLIĞA SÜRÜKLEMEZ

Ünver konuşmasını şu uyarı ile sonlandırdı: “Size ulaşarak, ‘Ben ekonomistim’ veya ‘Biz ekonominin kitabını yazdık’ deyip doları 11 TL'ye, dış borcu 450 milyar dolara, enflasyonu yüzde 50'lere, işsizliği tarihin en üst seviyelerine, benzini ve mazotu 8 liranın üzerine çıkaran; açlık sınırını 3.000 lira, yoksulluk sınırının da 10.000 lira olduğu bir ekonomik vasatta emeklisinden işçisine, işçisinden memuruna, vatandaşın çoğunu da bu miktarların altındaki bir gelire mahkûm eden siyasilere itibar etmeyiniz, inanmayınız. Güzel sözlerle ve süslü vaatlerle sizden tekrar oy isterlerse de vermeyiniz çünkü hiçbir gerçek ekonomist bunca uyarıya ve piyasa gerçeklerine rağmen bu kadar açık şekilde ekonomiyi batağa, ülkeyi yokluğa, vatandaşı da açlığa sürüklemez.

Yorumlar (0)